Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Seçim nabzı orada atıyor

3 Kasım 2012 Cumartesi günü yayınlandı Geçmişteki açıklamalarında iki başkan adayını da sert bir şekilde eleştiren New York’un milyarder Belediye Başkanı Michael Bloomberg, Sandy Kasırgası sonrası Obama’yı destekleyeceğini duyurdu.

Bloomberg, değişen fikrini, “Sandy, başkanlık seçimlerine açıklık getirdi” sözleriyle ifade etti.

Obama’nın Sandy Sonrası etkilenen bölgeler ile yakından ilgilenmesi ve gösterdiği çaba şehir yöneticilerinden büyük destek görüyor. Romney’i destekleyen New Jersey Valisi Chris Christie'nin takdir edici sözlerinden Sonra dün de Bloomberg Obama’nın çabalarını işaret ederek kendisini destekleyeceğini belirtti.

Yazmış olduğu bir makalede düşüncelerini dile getiren Bloomberg, “Seller ve yangınlar şehri yıllarca sürecek bir yeniden inşa sürecine soktu. Şu anda metro sistemi kapalı ve birçok bölgede hala elektrikler yok. İklim değişiyor. Bu da seçilmiş liderlerin bu tehlike karşısında bir an önce harekete geçmeleri gerektiğini gösteriyor” ifadesini kullandı. Obama’nın 4 yıllık dönemdeki bazı icraatlarını öven ve Sandy’nin başkanlık seçimlerine açıklık getirdiğini belirten Bloomberg, Romney’i ise eleştirdi.

1994 veya 2003 yıllarındaki Romney’i destekleyebileceğini ifade eden Bloomberg, Romney’in Son yıllık performasını ‘hayal kırıklığı’ olarak değerlendirdi.

FEMA'NIN SANDY PERFORMANSI ÖVGÜ TOPLADI

Katrina Kasırgası’nda felaketzedelere yardım dağıtmadaki başarısızlığı sebebiyle ciddi eleştiriler alan Federal Acil Durum Yönetim Kurumu (FEMA)'nın Sandy Sonrası performansı Amerikan kamuoyunun büyük takdirini kazandı. William Craig Fugate başkanlığındaki kurumun kasırgadan etkilenen bölgelerde yaptığı çalışmalar birçok kesim tarafından övgü alıyor. Cumhuriyetçilerin başkan adayı Mitt Romney’in FEMA’nın çalışmaları hakkındaki takdir edici açıklamaları, daha önceki konuşmalarında Obama’nın Sandy performansını desteklemesinin arkasında FEMA’nın başarısı olduğu yorumlarına sebep oldu. Romney, FEMA’nın çalışmaları hakkındaki açıklamasında, kurumun ihtiyaç sahiplerine gerekli yardımı sağlayacağından emin olduğunu belirtmiş ve “Şuna inanıyorum ki FEMA doğal afetlere müdahalede kilit rol oynuyor.” ifadelerini kullanmıştı. Romney’in destekçilerinden New Jersey Valisi Chris Christie de FEMA’nın başarısını övdü. Christie, katıldığı bir televizyon programında “Başkan Obama Sandy krizini FEMA ile birlikte çok başarılı yönetti” şeklinde konuştu.

Yenilenen Amerika İnisiyatifi yöneticilerinden Edward Alan ise FEMA’nın performansını, “Birçok insan geçmişteki başarısızlıklardan dolayı hükümetin ne yapacağını merak ediyordu. Ancak yaşananlar hükümetin afetlere nasıl hazırlanacağını öğrendiğini gösteriyor” şeklinde yorumladı. FEMA’nın başarısı ABD basınında da geniş yer buldu. Birçok basın organı 7 yıl önceki Katrina Kasırgası’na nazaran kurumun çok başarılı bir çalışma ortaya koyduğunu yazdı .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı