Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

KKTC'de UBP kurultayı

22 Ekim 2012 Pazartesi günü yayınlandı KKTC'deki iktidardaki Ulusal Birlik Partisi(UBP)nin 21 Ekim'de yapılacak olan kurultay tarihi yaklaştıkça aday olan UBP Genel Başkanı İrsen Küçük ile diğer Gazimagosa Milletvekili Ahmet Kaşif’i desteklediği bilinen Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu arasındaki polemik tırmanıyor.

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Başbakan İrsen Küçük’ün bir televizyon programında kendisiyle ilgili aktardıklarına bugün bir kabulünde yanıt verdi ve eleştirilerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, “bugün bir gazetede bir kişiye yaptırılan, şahsıyla ilgili açıklamaların gerçekleri yansıtmadığını, doğru olmadığını” kaydetti.

Sözkonusu gazetede yer alan haberde bir şahıs Eroğlu’na iki valiz para teslim ettiğini iddia etmişti.

“Kurultaya giderken sanki aday benmişim gibi maksatlı bazı haberlerin çıkarılması, 22 sene önceden bahseder durumlara gelinmesi yanlıştır” diye konuşan Eroğlu, bazı kişilerin bunda siyasi bir fayda görecekleri düşüncesiyle bu gibi yolarla baş vurmasının kimseye bir fayda sağlamayacağını vurguladı.

“HALK GEREKLİ KARARI VERECEK, GEREKEN DAVRANIŞI SERGİLEYECEK” Eroğlu, KKTC çatısı altında 36 sene siyasette bulunmuş ve halka daima en iyiyi layık görmüş, siyasette örnek olmaya çalışmış bir kişi olarak, hakkında, bir kurultay öncesinde bu şekilde haberlerin çıkması karşında halkın gerekli kararı vereceğini ve gerekli davranış biçimini sergileyeceğini de dile getirdi.

“ADLİ MAKAMLAR DEVREYE GİRER SORUNU ÇÖZER” Konuyu yargıya taşımaları için hukukçularına talimat verdiğini söyleyen Eroğlu, “En sonunda adli makamlar devreye girer sorunu çözer. Bizim hesap veremeyeceğimiz hiçbir şey yoktur. Bugüne kadar geçen siyasi yaşamımın gelmişine geçmişine bakarlarsa ve bir çok muhalefet ve çamur atma yaşanmışsa, bir şey bulamadıklarını da ben bilen bir kişiyim, halkımız da bilir ve ben bundan mutluluk duyarım” diye konuştu.

Makamını kendisi ve ailesi için kullanmayan ve kullanılmaması gerektiğini düşünen bir anlayış içerisinde siyaset yaptığını dile getiren Eroğlu, bugün de bu anlayışının değişmediğini söyledi.

TÜRKİYE İLE İLİŞKİLER Başbakan Küçük’ün bir televizyon programında yaptığı konuşmada kendisinin göreve gelme nedeninin ve misyonunun Türkiye ile ilişkileri iyileştirmek olduğunu söylediğini de hatırlatan Eroğlu, “Eğer beni kastetmişse ben siyasi hayatımda gelmiş geçmiş bütün Türkiye hükümetleriyle diyalogu en sıcak noktaya ulaştırmak yönünde uğraş verdim. Başbakanlar düzeyinde protokoller imzaladık, Kıbrıs işlerinden sorumlu devlet bakanlarıyla protokoller imzaladık. Sayın Cemil Çiçek’le de ekonomik işbirliği protokolü imzaladık” diye konuştu.

Siyasi hayatı boyunca Türkiye ile ilişkilerinin hep çok iyi olduğunu da dile getiren Cumhurbaşkanı Eroğlu, gelmiş geçmiş tüm iktidarlarla üst düzeyde siyasi ilişkileri olduğunu vurguladı.

“DOĞAL LİDER” ÜNVANI Cumhurbaşkanı Eroğlu, geçmiş yıllarda gerçekleştirilen bir UBP Kurultayı’nda 20 senenin üzerinde parti başkanlığı yaptığı için “Doğal Lider” ünvanı ve hayatta olduğu sürece de UBP’nin gerek yönetim kurulu gerekse parti meclisinde üye olma ve oy kullanma hakkı verildiğini ancak Başbakan’ın bugünkü açıklamasında “siyaseti bırakacağı için kurultayda Eroğlu’na bu unvanın verildiğini” söylediğini kaydetti.

Aktif siyaseti bıraktığı için değil, UBP’ye verdiği 20 yılın üzerindeki hizmetlere karşılık bu unvanın kendisine verildiğini kaydeden Eroğlu, Başbakan İrsen Küçük’ün “gerçekle bağdaşmadığını” savunduğu “aktif siyasetten çekildiği için bu unvan verildi” şeklindeki sözlerinin doğru olmadığını vurguladı.

Eroğlu, “Ben o gün de aktif siyasetin içerisindeydim, o günden sonra da aktif siyasetin içinde oldum, daha sonra da bir kurultayda tekrar UBP Genel Başkanı seçilmiş, genel başkan olduğu için hükümet kurmuş, Başbakanlık yapmış bir kişiyim” dedi.

“UBP’LİLERİN KALBİNDE ‘DR. DERVİŞ’ OLARAK VAR OLDUĞUMDAN EMİNİM, BU BENİ TATMİN EDİYOR” Bu unvan kendisine verilmemiş olsaydı da UBP’lilerin kalbinde “Dr. Derviş” olarak varolduğundan emin olduğunu dile getiren Eroğlu, bunun kendisini tatmin ettiğini belirtti.

Eroğlu siyasi hayatı boyunca da bu sevgiden aldığı güçle siyasi faaliyetlerini sürdürdüğünü kaydetti.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı