Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

OECD başekonomisti uyardı

7 Ekim 2012 Pazar günü yayınlandı TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner, Suriye ile Türkiye arasında yaşanan olaylarının sınır bölgesinde ekonomileri olumsuz etkilediğini belirterek, “Uluslararası camiada ve Birleşmiş Milletlerin de desteğini alarak eş güdümlü bir çalışma yapmak gerekir.Bu sadece Türkiye’yi ilgilendiren bir sorun değil ama Türkiye’nin de sınır güvenliğini mutlaka koruması gerekiyor diye düşünüyoruz” dedi.

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner ile OECD Genel Sekreter Yardımcısı ve Başekonomisti Pier Carlo Padoan, Çırağan Sarayı’nda düzenlenen “TÜSİAD Ceo Forumu”nda bir araya geldi. Boyner ile Padoan, basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Boyner, ağırlıklı olarak dünyadaki kriz senaryolarını, özellikle Avrupa Birliğindeki erozyon ve ABD piyasalarının nasıl etkilendiği tartıştıklarını söyledi.

OECD Genel Sekreter Yardımcısı ve Başekonomisti Pier Carlo Padoan, basın mensuplarının “Kısa vadede erozyondan çıkış senaryosunu nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna, “Özellikle Avrupa bölgesi hassas bir bölge. Kısa vadede piyasa baskısı altında olan Güney Afrika bölgelerinin uyumlaşma programları sürdürmeleri gerekiyor. Bunu için yapısal reformlar Son derece önemli. Burada tabİi Avrupa bölgesindeki kurumların belli bir desteği de söz konusu. Avrupa Merkez Bankası'nın borcu olan ülkelere destek sağlaması ile ilgili gerekli adımlar atılıyor. Bir de şu anda onaylanmış olan bir Avrupa istikrar mekanizması var. Bu da ülkelerin uyum gösterme programlarını sürdürmeleri halinde bu ülkelere destek sağlamaya devam edecek” dedi.

“TÜRKİYE EKONOMİSİ İÇİN RİSKLER DEVAM EDİYOR”

Türkiye ekonomisinin iyi bir performans gösterdiğini ancak Türkiye için hala birtakım risklerin devam ettiğini belirten Padoan, “Türkiye ekonomisi özellikle geçtiğimiz dönemde aslında iyi bir performans gösterdi. Özellikle ihracat alanında gelişmek üzere birtakım piyasalara girmeyi başarabildi ve yatırımlarını gerçekleştirdi. Ama bazı riskler Türkiye ekonomisi için hala devam ediyor. Burada yüksek enflasyon sebebiyle rekabet gücünü kaybetme olabilir. Bu bakımdan kısa ve orta vadeli Türkiye’nin yapısal uygulaşma çabalarını sürdürerek mali disipline özen göstermesi gerekiyor” dedi

OECD Genel Sekreter Yardımcısı ve Başekonomisti Pier Carlo Padoan, basın mensuplarının soruları üzerine Suriye hakkında bir bilgisinin olmadığını ifade etti.

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner ise, Suriye ile Türkiye arasında yaşananları ve olayların iş dünyasına nasıl yansıdığını değerlendirdi. Boyner, olayların bölgedeki ekonomileri olumsuz etkilediğine dikkat çekerek, “Türkiye’nin özellikle Suriye konusunda caydırıcılık dengesinde adımlar atarak önümüzdeki süreci yönetmesi gerektiğini düşünüyoruz. Burada aslında esas olan uluslararası camiada ve Birleşmiş Milletlerin de desteğini alarak eş güdümlü bir çalışma yapmak gerekir. Bu sadece Türkiye’yi ilgilendiren bir sorun değil ama Türkiye’nin de sınır güvenliğini mutlaka koruması gerekiyor diye düşünüyoruz” şeklinde konuştu.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı