Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Devrimci karargah

7 Ekim 2012 Pazar günü yayınlandı Terör örgütü Devrimci Karargah davasında 4 sanığın tahliyesine karar verildi.

Aralarında eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı’nın da bulunduğu 7 sanığın tahliye talebi ise reddildi. Devrimci Karargah davasına bugün devam edildi. İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı’nın da aralarında bulunduğu 11 tutuklu ve bazı tutuksuz sanıklar katıldı.

Diğer sanıklardan ayrı olarak tek başına duruşma salonuna alınan Avcı, tahliye talebinde bulundu. Davanın siyasi olduğunu savunan Avcı, “Siyasi bir dava olduğu için beni tahliye etmiyorsunuz. Benim suçsuz olduğumu siz benden daha iyi biliyorsunuz.” dedi.

Tahliyesini isteyen Avcı, tekrar cezaevine gönderildi. Avcı’nın ardından diğer sanıklar salona alındı. Duruşmada söz alan tutuklu sanıklar da tahliyelerini talep etti. Mahkeme heyeti taleplerin alınmasının ardından duruşmaya ara verdi. Aranın ardından kararlarını açıklayan mahkeme heyeti 4 sanığın tahliyesine karar verdi. Mahkeme, tutuklu sanıklar Necdet Öztürk, Emrol Pamuk, Mehmet Güneş ile Vedat Yıldız’ı ‘tutuklu saldığı süreyi’ göz önünde bulundurarak tahliye etti. Mahkeme Hanefi Avcı’nın da aralarında bulunduğu 7 sanığın tahliye talebini ise ‘suçun mahiyeti ve kuvvetli suç şüphesi’ gerekçesiyle reddetti.

Mahkeme, ayrıca Devrimci Karargah soruşturması kapsamında bir süre tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen ancak MİT kanunu kapsamında hakkında dava açılamayan MİT mensubu M. Ş. hakkındaki soruşturmanın akıbeti hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan bilgi istedi .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı