Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

''Başbakan'ın tekerine çomak sokuyoruz''

25 Eylül 2012 Salı günü yayınlandı Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, CHP’nin Güney Afrika’daki Sosyalist Enternasyonel’de imzaladığı belgeleri gündeme getirmesine, tepki gösterdi.

Kendilerinin Sosyalist Enternasyonel'deki imzalarının Son derece şeffaf ve açık olduğunu savunan Koç, "Oslo’da tilki postuna bürüneceksin, Türkiye’de konjoktürel milliyetçilik yapacaksın. Takke düştü, kel göründü." dedi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) sırasında basın toplantısı düzenleyen parti sözcüsü Haluk Koç, Oslo görüşmeleri ile ilgili olarak Başbakan’a cevap verdi. Başbakan’ın İstanbul İl Danışma Meclisi’nde yaptığı konuşmayı hatırlatan Koç, Başbakan’ın Oslo görüşmelerinin üstünü örtmek için Sosyalist Enternasyonel’e sığındığını ileri sürerek, Sosyalist Enternasyonel toplantısında imzalanan 3 ayrı belgeden bölümler okudu. Koç, Başbakan’ın toplantıda İran Kürt Yönetimi’nin getirdiği bir önergeyi kastettiğini savunarak heyetleri adına Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu’nun buna karşı çıktığını, tartışmalar Sonucunda bu maddenin çıkartıldığını, fakat daha Sonra kendi bilgileri dışında o paragrafın eklendiğini, kendilerinin de toplantı Sonuç bildirisinde bu maddeye muhalefet şerhi koyduklarını söyledi.

Başbakan’a çağrıda bulunan Koç, kendilerinin Sosyalist Enternasyonel ile ilgili açık ve şeffaf bir şekilde açıkladıklarını, Başbakan’ın da Oslo ile ilgili her şeyi açık bir şekilde açıklayıp açıklayamayacağını sordu. Koç, Başbakan’ın Oslo’daki amacının 12 Haziran seçimlerine kadar şehit gelmesini önlemek olduğunu ileri sürerek, “Seni gidi seni” diye konuştu.

Koç, Başbakan’ın önce Oslo görüşmelerini inkar ettiğini, Sonra belgeleri nereden bulduklarını sorduğunu daha Sonra da inkardan vazgeçerek belgenin altında imzalarının altında bulunmadığını söylediğini iddia etti.Görüşmelerin içeriği ile ilgili bilgi veren Koç, görüşmede hakem ülke olarak İngiltere’nin olduğunu, PKK ile Türk tarafı olarak da 2 tarafın yer aldığını savunarak, Başbakan’ın altında imza yok açıklamasının oyun olduğunu belirtti.

“GENEL BAŞKAN İLE PARTİ SÖZCÜSÜ ARASINDA FİKİR AYRILIĞI YOK”

Kamuoyunda CHP’de terörle mücadelede fikir ayrılıklarının olduğu yönündeki haberlere de değinen Koç, genel başkan ile parti sözcüsü arasında görüş ayrılığını olmadığını savundu. Koç, şöyle konuştu: "Terör örgütü ile görüşebilirsiniz. Tek koşulla, silah bıraktırmak gündemiyle. Onun dışında örgütü siyasi muhatap olarak karşına alıp, Türkiye’nin anayasasına kadar her boyutta siyasi muhataplık verirsen bunu herkesin vicdanı reddeder. Kafasına göre CHP’den manşet çıkartanlar, sözcüde aynı konuşuyor, genel başkan da. "


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı