Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Türkiye ve Abd'nin ilk operasyonel mekanizma toplantısı

24 Ağustos 2012 Cuma günü yayınlandı Gülsen Solaker - ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ın son Türkiye ziyareti sırasında Suriye için kurulması kararlaştırılan "operasyonel mekanizma" ilk toplantısını yarın Ankara'da yapacak.

AA muhabirinin diplomatik kaynaklardan edindiği bilgiye göre, toplantı yarın sabah saatlerinde Dışişleri Bakanlığı'nda başlayacak. Toplantının, teknik görüşmeler nedeniyle basına kapalı gerçekleşmesi öngörülüyor.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Clinton'ın 11 Ağustos'ta İstanbul'daki görüşmelerinde üzerinde anlaştıkları ve Türkiye ile ABD arasında Suriye için kurulması düşünülen operasyonel mekanizmada diplomat, asker ve istihbaratçılar bulunuyor.

ABD heyetine ABD Dışişleri Bakanlığı üst düzey yetkilisi Büyükelçi Elizabeth Jones'un, Türk heyetine de Dışişleri Bakanlığı'ndan üst düzey bir yetkilinin başkanlık etmesi bekleniyor.

Yayıncı : Ogün Duru


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı