Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

HSYK Yaz Kararnamesi (Metehan Demir)

14 Haziran 2012 Perşembe günü yayınlandı Özel yetkili mahkemeler tartışılırken HSYK'nın dünkü kararnamesiyle Ergenekon, Balyoz, Şike, Dink, KCK gibi kritik davalara bakan çok sayıda hakim ve savcı, özel yetkileri alınarak başka görevlere atandı

HSYK'nın 2012 Yılı Adli ve İdari Yargı Kararnamesi açıklandı, toplam 2 bin 335 hakim ve savcının görev yerleri değiştirildi. Özel Yetkili mahkemelerin kaldırılıp kaldırılmaması tartışmaları devam ederken, dünkü kararnameyle yıllardır Türkiye'nin gündemini belirleyen Ergenekon, Balyoz, Şike ve KCK gibi kritik davalara bakan çok sayıda hakim ve savcının özel yetkilerinin alınarak başka görevlere atanmaları dikkat çekti.
Yaz Kararnamesi HSYK'nın internet sitesinden yapılan açıklamayla duyuruldu. Buna göre Ergenekon soruşturmasını yürüten İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Cihan Kansız özel yetkileri alınarak İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'ne atandı. Aynı şekilde özel yetkileri alınan Balyoz Davası'nın duruşma savcısı Savaş Kırbaş İstanbul Anadolu Yakası Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'ne, Şike soruşturmasını yürüten savcı Mehmet Berk Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'ne, Dink davası hakimi Rüstem Eryılmaz Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı'na atandı. KCK davasına bakan Diyarbakır Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Menderes Yılmaz, kendi isteğiyle İzmir Hakimliği'ne atandı.
Yargıtay Cumhuriyet Savcısı iken İstanbul Hakimliği'ne atanan eski YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu da Çankırı Hakimliği'ne gönderildi.

KENDİ TALEBİMDİ
Şike Davası'na bakan 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ne vekaleten bakan Mehmet Ekinci'nin de dünkü kararnameyle asaleten ataması gerçekleştirildi.
Kararnamede özel yetkileri alınarak Küçükçekmece Başsavcıvekilliği'ne atanan Şike davası savcısı Mehmet Berk AKŞAM'a yaptığı değerlendirmede 'Benim için sürpriz olmadı. Kendi talebimdi. Hayırlısı olsun' dedi.

SAYI NEDEN YÜKSEK?
Dünkü kararnamede görev yerleri değiştirilenlerin sayıca yüksek olması dikkat çekti. HSYK açıklamasında bu duruma şöyle açıklık getirildi: 'Heyet halinde kesintisiz olarak devam eden müzakereler 13 Haziran 2012 tarihi itibarıyla sonuçlandırılarak karar altına alınmıştır. Bundan böyle süre sebebiyle sadece yaz kararnamesi ile atama yapılacak olması (Sonbahar Kararnamesi ile atanacak olanların da bu kararnameye alınması) ve bir kısım adliyelerin birleştirilmesi kapsamında yapılan atamaların kararnameye dahil edilmesi nedeniyle bu kararnamede toplam 2 bin 335 Adli Yargı Hakim ve Cumhuriyet Savcısının ataması yapılmıştır.'


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı