Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

KKTC'de 19 Mayıs

20 Mayıs 2012 Pazar günü yayınlandı 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, KKTC'de de coşkuyla kutlanıyor.

Kutlamalar kapsamında ilk tören, başkent Lefkoşa'daki Atatürk Anıt'ında gerçekleştirildi.

Törene Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Hasan Bozer, Başbakan İrsen Küçük, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Adem Huduti, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Mehmet Daysal, 28. Tümen Komutanı Tümgeneral İlhan Talu, 39. Tümen Komutanı Tümgeneral Ömer Paç, Yüksek Mahkeme Başkanı NevvarNolan, CTP-BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu ile kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

Tören, anıta protokol sırasına göre çelenk konulması ile başladı.

Saygı duruşu, saygı marşı ve İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesinin ardından Anıtkabir'den getirilen toprak bir subay tarafından anıta konuldu. Kutlamalara daha sonra Lefkoşa Atatürk Stadı'nda düzenlenen gösterilerle devam edildi.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla KKTC'nin büyük yerleşim yerlerinde de kutlamalar yapılıyor .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı