Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Muhalifler mi, El Kaide mi?

12 Mayıs 2012 Cumartesi günü yayınlandı BM Güvenlik Konseyi'nin dönem başkanı Azerbaycan'ın Daimi Temsilcisi Akşin Mehdiyev, "Güvenlik Konseyi üyeleri bugün çok sayıda ölüme ve yaralanmaya neden olan terör saldırısını 'şiddetle' kınamaktadır" dedi.

BM Güvenlik Konseyi'nin dönem başkanı Azerbaycan'ın Daimi Temsilcisi Akşin Mehdiyev'in okuduğu ortak bildiride terör eylemlerinin 'şiddetle' kınandığı ve Suriye'deki tüm taraflara Annan planına uyarak her türlü silahlı şiddete son vermeleri çağrısı yapıldı. Mehdiyev yaptığı açıklamada, "Güvenlik Konseyi üyeleri bugün çok sayıda ölüme ve yaralanmaya neden olan terör saldırısını 'şiddetle' kınamaktadır. Konsey, bu üzücü olayda hayatını kaybedenlerin yakınlarına en içten ve samimi bir şekilde başsağlığı dilemektedir. Güvenlik Konseyi üyeleri, Suriye'deki tarafları derhal tüm unsurları ile 2042 ve 2043 sayılı kararların uygulanmasına çağırmaktadır. Bu bağlamda Konsey, BM ve Arap Birliğinin Suriye Özel Temsilcisi'ne olan desteğini yinelemektedir. Konsey, BM tüzüğündeki sorumluluk gereğince uluslararası barışa ve güvenliğe tehdit oluşturan terörün her hali ile mücadelede kararlıdır" dedi.

Öte yandan; Suriye'nin başkenti Şam'da bu sabah düzenlenen iki ayrı bombalı saldırıda 55 kişi ölmüş 200'den fazla kişide yaralanmıştı .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı