Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Erdoğan'dan önemli mesajlar

11 Nisan 2013 Perşembe günü yayınlandı Hülya Avşar, çözüm süreci kapsamında oluşturulan Akil İnsanlar Heyeti’ni eleştirenlere tepki gösterdi.

Avşar, “İnsanlar her şeyi eleştirmeye müsaitler. Bir baksınlar ne oluyor, ne bitiyor. Ben Türkiye 'de muhalefetin doğru yapıldığına hiçbir zaman inanmadım” dedi.

Hülya Avşar, çözüm süreci ile ilgili atılan adımlar ve yapılan eleştirilere ilişkin samimi açıklamalar yaptı. İbrahim Tatlıses 'in dün dünyaya gelen kızını görmek için hastaneye gelen Avşar, çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Akil İnsanlar Heyeti ile ilgili yapılan eleştirilere tepki gösteren Avşar, “İnsanlar her şeyi eleştirmeye müsaitler. Bir baksınlar ne oluyor, ne bitiyor. Ben Türkiye 'de muhalefetin doğru yapıldığına hiçbir zaman inanmadım zaten. Yıllardan beri bir gün bir muhalefet yönetimin başındaki kişinin bir şeyini takdir etti mi? Ben hiç hatırlamıyorum. Bugüne kadar 'Sayın Başbakanımız da bunda çok doğru ' diyeni görmediğim için muhalefet yaratmak için konuşulan şeyler beni çok mutlu etmiyor” diye konuştu.

“BEN SONUNA KADAR DESTEKLİYORUM”

İsim vermeden muhalefeti eleştiren ünlü sanatçı, “Ben isim vererek konuşmuyorum. Tabii ki onların da söylediği doğru şeyler var. Bir kere barış için atılmış bir adım var ortada. Bu yüzden insanların destek vermesi gerektiğine inanıyorum. Ben sonuna kadar destekliyorum. Bana bir görev verilirse dışardan seve seve yaparım. Ama bir dursunlar, baksınlar bakalım ne oluyor, ne bitiyor” dedi.

“BEN ZATEN AKİLDİM”


Avşar, Akil İnsanlar Heyeti 'nde yer alan isimlere verilen görevin çok onur verici olduğunu ifade ederek, “Ama ben zaten akildim, hep de akil olmaya devam edeceğim. Yaptıklarım, düşündüklerim, yazdıklarım, davranışlarımla ben akilim. Zaten hep barıştan yana yıllardan beri gidiyordum, bundan sonra da gideceğim” şeklinde konuştu.

Heyette neden yer alma teklifini neden kabul etmediği sorusu üzerine ise Avşar, “Ben zaten akildim. O bir aylık süre bana az geldi. Sonra o uzadı sanıyorum. Bence biraz daha uzayacaktır. Böyle şeylerde çok taş koymamak lazım. Ben iyi şeyler olacağına inanıyorum. Çünkü sonunda barış var. Çocuklarımızı düşünürsek, bu proje de çok iyi giderse inanın en başta herhalde ben onlarla birlikte gururla yürürüm. Her gece Allah 'a dua ediyorum, askerlerimiz evlerine sağ salim kavuşsun, silahlar kalksın diye. Bunu da bir adım olarak görüyorum” yanıtını verdi.

“ELEŞTİRİLMEYE ALIŞTIM '

Hülya Avşar, Bülent Ersoy 'un yaptığı eleştirilen hatırlatılması üzerine de, “Şaka yapmıştır” dedi. Kendisine yönelik eleştirileri hatırlatan gazetecilere, “Ben artık eleştirilmeye alıştım zaten” diyen Avşar, şunları söyledi;

“Eninde sonunda kabul edecekler. Zaten direkt eleştiri olarak aldıkları kişi her zaman onların takdir ettikleri ve aslında onun yerinde olmak istedikleri insandır. Psikolojide bunun böyle olduğunu düşünüyorum. Bir sürü sanatçı var neden Hülya Avşar. Ben hep önüme baktım. Onun için bu tür sorulara aslında cevap vermemem lazım” dedi.

Heyette yer alan sanatçılara yönelik sanat üzerinden yapılan eleştirilerin hatırlatılması üzerine de Avşar, “Bunlar olacak. Herkesin bir anda tebrik etmesi, takdir etmesini kabul edemezsiniz. Bunlar çok normal değil mi? Allah herkese yardımcı olsun. Sakil grubunda bulunan herkese Allah güç kuvvet versin” diye konuştu.

Çözüm sürecinin, çok ciddi ve dikkatli gidilmesi gereken bir yol olduğunu anlatan Avşar, “Her an patlamaya hazır bir kitle olduğunu unutmamak lazım. O kitlenin de haklı olduğunu unutmamak lazım. O kitlenin de buna destek vermesi için dikkatli gitmek lazım. Öyle ayaküstü 'ben olsaydım bunu yapardım ' noktasında değil bu” dedi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı