Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Bu görüntüler 11 polisi yaktı

24 Şubat 2013 Pazar günü yayınlandı Fatih’te bir vatandaşın polisler tarafından darp edilmesine ilişkin yürütülen soruşturmada 11 polis hakkında 3 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası istendi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma tamamlandı. Cumhuriyet Savcısı Ekrem Aydıner tarafından hazırlanan iddianamede, Ahmet Koca müşteki olarak yer aldı. İddianamede polis memurları A.D, M.M.G, A.E, M.K., S.A.A., A.Y., C.A.A, A.G., F.K., M.A., A.Ö şüpheli olarak yer aldı. Müştekinin anlatımıyla olay günü yaşananların yer aldığı iddianamede cep telefonu ile çekilen görüntülerin incelendiği belirtildi.

Yapılan inceleme sonucunda görüntülerde şikayetçinin 5 polis memurunun arasında kaldığı ve bazı polislerin yumruk, tekme ve cop ile vurduğunun tespit edildiği anlatıldı. Bir polis memurunun ise meslektaşlarını engellemeye çalıştığı ifade edilen iddianamede, “Defalarca şikayetçiye vurduklarının, şahsın elleri arkadan bağlı iken de tekme ve cop darbeleri ile vurmaya devam ettikleri, daha sonra şahsın arabaya bindirilerek götürüldüğü görüntülerden anlaşılmıştır” denildi.

Polis merkezinin kamera görüntülerinden Koca’nın nezarethaneye elleri arkadan kelepçeli olarak konduğunun görüldüğü ifade edilen iddianamede, “Burada bazı polis memurları şikayetçiye elleri arkadan bağlı olduğu için su içirmeye çalıştıkları halde bazılarının elindeki kelepçeyi çözmeyerek o şekilde nezarethanenin zeminine yatmasına neden olduklarının, hatta şikayetçinin nezarethanede büyük tuvalet ihtiyacını giderdiğinin görüldüğü” ifadeleri yer aldı.

Kamera kayıtları ve tanık ifadeleri ile müşteki Koca’nın ifadelerinin birbiriyle uyumlu olduğu belirtilen iddianamede, şüphelilerin bir kişiye karşı insan onuru ile bağdaşmayan, bedensel ve ruhsal yönden acı çekmesine, aşağılanmasına yol açan davranışları gerçekleştirdiklerinin anlaşıldığı kaydedildi. Şüpheli 11 polisin ''işkence yapma'' suçundan 3 ile 12'şer yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istenen iddianamede, şüpheli doktor Orhan B.'nin ise görevi kötüye kullandığı ve yürütülen soruşturmada hakkında takipsizlik kararı verildiği anlatıldı. Şüphelilerin önümüzdeki günlerde İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmalarına başlanacak .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı