Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Jandarma'da 'Çillioğlu' araması

18 Nisan 2012 Çarşamba günü yayınlandı Tunceli Jandarma Alay Komutanlığı görevini yürütürken sorgulanarak öldürüldüğü ortaya çıkan Albay Kazım Çillioğlu'nun oğlu Gökhan Çillioğlu'nun telefonlarının yasa dışı dinlenmesiyle ilgili 7’si muvazzaf, 1’i emekli asker 8 kişi gözaltına alındı.

Uyuşturucu kaçakçılığıyla ilgili bir soruşturma yürüten Düzce İl Jandarma Komutanlığı istihbarat personeli tarafından Gökhan Çillioğlu’nun kullandığı, kardeşi Tayfun Çillioğlu’na ait telefonun örgüt elemanları için çıkartılan dinleme listesine dahil edildiği iddia edilmişti. Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcı Vekili Özden Doğan’ın talimatıyla Gökhan Çillioğlu'na ait telefonun yasa dışı yollarla dinlenmesine ilişkin soruşturma çerçevesinde Düzce, Muş, Erzurum, Van ve Adana'da belirlenen adreslere saat 11.00’de eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatı çerçevesinde Ankara’dan Düzce’ye giden savcılar tarafından Düzce’de İl Jandarma Alay Komutanı Albay Turhan Yazıcı'nın evi ile Düzce İl Jandarma Komutanlığı'nın da aralarında bulunduğu 5 ayrı adreste arama yapıldı. Aramalar kapsamında usulsüz dinlemelere ilişkin bilişim uzmanlarının inceleme yaptığı belirtildi.

Bununla birlikte yasa dışı dinlemenin yapıldığı dönemde Düzce’de görevli olan, sonradan Muş, Adana, Van ve Erzurum’a atanan askerlerin evlerine de baskın yapıldı. Van İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şubesi'nde görevli bir uzman çavuş ile Muş İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli bir uzman çavuşun da gözaltına alınanlar arasında olduğu belirtildi. Cumhuriyet savcıları nezaretinde uzman çavuşların görev yaptığı şube ve evlerinde arama yapıldı, aramalarda bazı doküman ve CD'lere el konuldu. Adana’da ise bir emekli askerin evinde arama yapıldığı öğrenildi. Soruşturma kapsamında 1’i emekli 7’si muvazzaf asker 8 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Gözaltına alınanlar, soruşturmanın yürütüldüğü Malatya'ya gönderilecek .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı