Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Kongo'da cephanelik faciası

5 Mart 2012 Pazartesi günü yayınlandı Kongo Cumhuriyeti’nin başkenti Brazzville’de çok sayıda patlama sesi duyulduğu bildirildi.

Adının açıklanmasını istemeyen üst düzey bir askeri yetkili, sabah saatlerinde bir silah deposunun patladığını belirtti.

Görgü tanıkları en az üç patlama sesi duyduklarını ve patlamanın kentin kuzeyinde meydana geldiğini aktardı. Ayrıca patlamaların kentin her yerinden duyulduğu kaydedildi. Ancak patlamalara ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı.

Demokratik Kongo Cumhuriyeti ile Kongo Cumhuriyeti 'ni ayıran Kongo Nehri yakınlarından dumanların yükseldiği belirtildi.

Bazı görgü tanıkları da patlamaların nehir kenarındaki Mpila mahallesindeki Blinde askeri kampında yangın çıktıktan sonra meydana geldiğini ifade etti. Askeri kamp yakınındaki evlerin de yıkıldığı belirtiliyor.

Patlamaların Kinshasa 'da da paniğe neden olduğu ancak yetkililerin televizyondan vatandaşlara sakin olmaları çağrısı yaptığı kaydedildi.

Demokratik Kongo Cumhuriyeti hükümet sözcülerinden Lambert Mende, Brazzaville 'deki yetkililerle konuştuğunu ve kendisine Hilton Oteli yakınındaki bir silah deposunda kaza meydana geldiğini aktardıklarını söyledi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı