Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

PKK ile ÖYM'leri bir tuttular

17 Ağustos 2012 Cuma günü yayınlandı Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili İlhan Cihaner, Silivri'de görülen Balyoz davasını izledi.

Duruşma çıkışı açıklama yapan Cihaner, özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasını 'safsata' olarak değerlendirdi. Duruşma çıkışı basın açıklaması yapan İlhan Cihaner, mahkemeler aracılığıyla terör süreci yaşatıldığını öne sürdü. Cihaner, "Burada görülmekte olan süreç bir dava olarak adlandırılmaktan çoktan çıkmış durumda. Özel yetkili mahkemelerin kaldırıldığı safsatasıyla buradaki yapılanma, bir mahkemenin sahip olması gereken asgari koşulları bile karşılamaktan yoksun hale gelmiştir." iddiasında bulundu.

Balyoz davasında az önce tutuklu sanık Ergin Saygun'u dinlediğini belirten Cihaner, "19 ayrı hastalığı var. Beyin hastalığı olan bir yargılananın, tutsağın, raporunu Adli Tıp'ta çocuk uzmanı doktoru kaleme alıyor. Anlaşılıyor ki içeride ölmeleri bekleniyor yargılananların. Bunun bir sivil baskıyla, bu hukuksuzluk herkese duyurulup bir an önce Son verilmesi gerekir." ifadelerini kullandı. Bu arada, Vardiya Bizde Platformu üyeleri olan sanık yakınları, ellerindeki dövizlerle Cihaner'in yanına gelerek destek verdi .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı