Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Irak'ta bombalı gün

14 Haziran 2012 Perşembe günü yayınlandı Güne bombalarla uyanan Irak’ta, başkent Bağdat’ın da aralarında bulunduğu 3 kentte gerçekleşen bombalı saldırıda 38 kişi öldü, 87 kişi de yaralandı.

Bağdat, Kerkük ve Hilla’da meydana gelen eşzamanlı saldırıları henüz kimse üstlenmezken ilk saldırı haberinin geldiği ülkenin kuzeyindeki Kerkük’te 1 kişi öldü, 14 kişi de yaralandı. Yerel kaynaklar, Kerkük’teki saldırının Kuzey Irak'taki Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani’nin liderliğindeki Kürt Demokrat Partisini (KDP) hedef alan bir saldırı olduğunu belirtti.

İkinci saldırı haberinin geldiği yer olan başkent Bağdat’ın Karrada bölgesindeki bir güvenlik noktasında İmam Musa el Kadhim’in ölüm yıldönümünü anmak için bir araya gelen Şiilerin hedef alındığı belirtildi. Bombalı saldırıda 15 kişi ölürken 35 kişi de yaralandı.

Bir diğer patlamanın meydana geldiği yer olan Hilla kentinde de, bir restoranın yakınına park edilmiş iki araca yüklenen bombaların patlaması sonucu 22 kişi öldü, 38 kişi yaralandı.

Öte yandan; geçen günlerde Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık El Haşimi, İstanbul Aydın Üniversitesi Ulusal Güvenlik ve Strateji Araştırma ve Uygulama Merkezi (USAM) tarafından düzenlenen bir konferansta “Irak'ta mezhep çatışması ihtimali yüksektir” demişti .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı