Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

NATO Zirvesi'nin en renkli anları

22 Mayıs 2012 Salı günü yayınlandı First lady Michelle Obama, NATO Zirvesi’ne katılan liderlerin eşlerini, Chicago’nun güneyinde çocukluğunun geçtiği mahalleye götürdü.

Türkiye’den Hayrünnisa Gül, Arnavutluk’tan Lili Berisha, Hırvatistan’dan Sanya Musiç, Norveç’ten Ingrid Schulerud, Fransa’dan Valerie Trierweiler ve NATO genel sekreterinin eşi Anne-Mette Rasmussen; bölgedeki Gary Komer gençlik merkezini ziyaret etti.

Bir lise, dans stüdyosu ve tiyatroyu içeren komplekste Michelle Obama tarafından sıcak şekilde karşılanan Hayrünnisa Gül, öğrencilerin organik tarım faaliyetlerini incelerdi; buradaki gösterilere alkışlarla eşlik etti.

Merkezde bir konuşma yapan Michelle Obama, “Onları buraya getirdim çünkü yetiştiğim bu mahalleyle gurur duyuyorum. Herkese de burada harika işlere imza atıldığını göstermek istiyorum.” dedi.

Gary Komer, daha çok Afrika kökenli fakir Amerikalıların üniversiteye devam etmelerini sağlamayı amaçlıyor.Öte yandan Michelle Obama lider eşlerine onuruna bir de yemek verdi. Yemeğin ardından Obama’yı Türkiye’ye davet ettiğini belirten Hayrünnisa Gül, kendisinin de gelmeyi çok istediğini ancak seçim kampanyası nedeniyle bu yaz olmasa da daha sonra Türkiye'yi mutlaka görmek istediğini aktardı .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı