Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Akil insanlara suç duyurusu

15 Mayıs 2013 Çarşamba günü yayınlandı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), akil insanlar heyeti ile ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

MHP'nin akil insanlar heyeti ile ilgili suç duyurusu dilekçesini MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman verdi. Ataman, adliyeden ayrılışı sırasında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, devletin anayasasında ve yasalarında hiç bir değişiklik yapılmadan, bebek katillerinin, sırtında silahı ile ülke topraklarında Başbakanın talimatı ile dokunulmaz kişiler haline geldiğini iddia ederek, "Terörle mücadele ile görevli olan kamu görevlileri konusu suç olan emri yerine getirerek suç işlemişler ve işlemeye devam etmektedirler" dedi.

Büyükataman, hem Başbakanın ve benzer talimatı veren hükümet mensuplarının anayasal suçu işlediklerini ifade ederek, "Hem de konusu suç olan emri yerine getiren, suçluyu kayıran kamu görevlileri ile görevlendiren 63 kişi suç işlemiş ve halen işlemeye devam edilmektedir" diye konuştu.

30 yıldan beri devletin birliğini bozmak, devletin egemenliği alında bulunan topraklardan bir kısmını devlet idaresinden ayırmak, devletin bağımsızlığını zayıflamak amacına yönelik olarak kurulan Marksist örgütün binlerce masum insanı katlettiğini, kamu görevlilerini katlettiğini, devletin tesislerini yakıp yıktığını, anasayada değişmez hükmün koruduğu değerlere saldırdığının hiç kimsenin itiraz etmediği bir gerçek olduğuna dikkat çeken Büyükataman, şöyle devam etti:
"Bu örgüt mensuplarının cezasının müebbet hapis cezası olduğu ceza kanunlarında yer almaktadır. Teröristlerin adeta ülkeyi baştan başa silahları ile adımlayarak sınırdışına çıkmasına seyirci kalmak suçtur. Bunlara dokunmayın diye talimat verenler Anayasal suç işlemişlerdir. Bunları yakalamayan, elini kolunu sallayarak çıkmasına izin veren kamu görevlileri de suç işlemektedir.

Kamuoyu önünde açıkça cereyan eden süreçte anayasal suç işleyen, konusu suç olan emri uygulayan, suçluyu kayıran, görevini kötüye kullanan, kamu görevinin terki veya yapılmaması, kamu görevlisinin suçu bildirmemesi, suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme, tutuklu, hükümlü veya suç delillerini bildirmeme, terör örgütüne yardım ve yataklık eden kamu görevlileri ve diğer şüpheliler hakkında kamu davası açılması için MHP adına 'tarihe not düşmek üzere' suç duyurusunda bulunuyoruz."


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı