Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Akillerle 7 saatlik zirve

11 Mayıs 2013 Cumartesi günü yayınlandı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Akil İnsanlar Heyeti bölge başkan, başkan vekili ve sekreterlerinin katılımıyla yapılan toplantı sona erdi.

Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde gerçekleşen ve yaklaşık 6 saat süren toplantıya, başbakan yardımcıları Beşir Atalay ve Bekir Bozdağ, İçişleri Bakanı Muammer Güler, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik de katıldı.

Toplantıya girmeden önce konuşan Akil İnsanlar Heyeti Doğu Anadolu Bölgesi Başkan Vekili Sibel Eraslan, çözüm sürecine ilişkin edindiği izlenimleri anlattı. Eraslan, dinledikleri insanların yeni anayasaya ilişkin taleplerinin olduğunu dile getirdi.

Toplantı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Akil İnsanlar Heyeti Marmara Bölgesi Başkan Vekili Mithat Sancar, 5 haftadır çalışmaların devam ettiğini belirterek, Başbakan Erdoğan'a iletecekleri özel bir raporları olmadığını, yaptıkları görüşmelerin notlarını kendisiyle paylaşacaklarını ifade etti.

Akil İnsanlar Heyeti Karadeniz Bölgesi Başkanı Yusuf Şevki Hakyemez de bölgelerinde 18 ilin 14'ünü ziyaret ettiklerini kaydederek, "Endişe çok fazla yok. Süreci destekleme önemli ölçüde ağır basıyor. Süreci destekleyenler de bölünmez bütünlük konusunda hiçbir zaman taviz verilmemesini istiyor" diye konuştu. Mayıs ayı sonuna dek bölgedeki tüm illeri dolaşacaklarını anlatan Hakyemez, "Karadeniz'de Başbakan'ın açıkladığı ankette kafa kafaya bir durum vardı. Ben bundan sonraki süreçte, yapılacak bir ankette süreci destekleyenlerin ağırlıkta olacağını düşünmekteyim" diye konuştu.

Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu Bölgesi Heyeti Sekreteri Cemal Uşşak, vatandaşların büyük bölümünün çözüm sürecine destek verdiğini ancak endişeleri olanların da bulunduğunu, bu konuları Başbakan Erdoğan'a aktaracaklarını ifade etti.

Akil İnsanlar Heyeti Doğu Anadolu Bölgesi Başkan Vekili Sibel Eraslan, "Gittiğimiz bölgelerde edindiğimiz izlenimler neler, onları ifade edeceğiz. Nihai bir rapor değil" dedi


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı