Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

CHP'de ''CIA ajanısın'' kavgası

12 Nisan 2013 Cuma günü yayınlandı AK Parti’nin çözüm süreci ile ilgi araştırma komisyonu kurulması önergesinin CHP ve BDP’nin önergeleri ile birleştirilerek görüşülmesini istemesi, Meclis Genel Kurulu’nda tartışmalara neden oldu.

CHP, kendi önergelerinin AK Parti'nin önergesi ile birleştirimesine karşı çıktı. Tansiyonun yükseldiği Genel Kurul'da çok sayıda milletvekili Başkanlık kürsüsü önünde tartıştı. Meclis Genel Kurulu’nda, AK Parti’nin çözüm süreciyle ilgili araştırma önergesinin, CHP ve BDP’nin önergeleri ile birleştirilerek görüşülmesi teklifi gerginliğe yol açtı. CHP, kendi önergelerinin AK Parti’nin önergesi ile birleşmesine karşı olduklarını belirtti.

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce,"Partimizden yeterli sayıda imza geri çekildi. Bizim önergemiz düştü. Buna rağmen, AKP’liler bıyık altından sırıtarak bizim önergemiz altına imza atıyorlar… Benim önergeme imza atma, istemiyorum senin imzanı. Seninle birlikte anılmak istemiyorum." diyerek tepki gösterdi. AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, CHP’li Sezgin Tanrıkulu’nun imzası ile verilen önergenin amacı ve gerekçesinin açık olduğunu söyledi.

İç Tüzük’te, milletvekillerinin uygun gördükleri önergelere imza vermesini engelleyen bir düzenleme bulunmadığını dile getirdi. "Önerimiz, Anayasa ve iç tüzüğe uygundur." dedi.

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır da, AK Parti’nin bu konuda hile yaptığını ileri sürerek, önergelerin birleştirilmesi önerisinin işleme alınmamasını istedi.

Genel Kurul’da çıkan tartışma sonrasında Meclis Başkanvekili Sadık Yakut, oturuma 10 dakika ara verdi.Verilen aradan sonra Yakut, CHP’nin önergesinin düşmesi gibi bir durumun söz konusu olmadığını aktardı.

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, CHP ve AK Parti önergesi arasında büyük bir fark bulunmadığını dile getirdi. Tekrar söz alan CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, "Bundan sonrası zorbalık olur. Zorbalık yapmayın. Zorbalığa hukuk ile karşılık verilmez. Zorbalığa zorbalık ile karşılık verilir. Chp’nin adını orada görüştürmeyeceğiz. Biz size kendimizi alet ettirmeyiz. Biz adımızın geçmesini istemiyoruz kardeşim. Zorla mı adımı sokacaksın oraya. Seninle beraber olmak istemiyorum. Hayret bir şey ya. Bu ne yüzsüzlüktür. İstemiyoruz sizinle olmak. Adımızı çıkarın oradan. Kendi önergeni görüş. Bu işler hile ile olmaz. Sizi Meclis’in onurunu korumaya davet ediyorum. Bizim adımız ile bu buradan geçmeyecek. Sizinle beraber olmayacağız." şeklinde konuştu.

Genel Kurul devam ederken, çok sayıda CHP, MHP ve AK Partili milletvekili Başkanlık kürüsü önüne yürüyerek, tartışmaya başladı.

Tansiyonun yükselmesi üzerine Başkanvekili oturuma ara verdi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı