Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

''Su akar Kırgız yapar' olsun!''

11 Nisan 2013 Perşembe günü yayınlandı Bişkek temasları kapsamında Kırgız-Türk İş Forumu’na katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Kardeşlerimizin derdi derdimiz, sevinci sevincimizdir." dedi.

Kırgızistan Başbakanı Cantörö Satıbaldiyevle birlikte kalabalık bir iş adamı kitlesinin katıldığı foruma iştirak eden Erdoğan, işadamlarını daha verimli çalışmaya davet etti. İşadamlarının azmine güvenerek iki ülke arasındaki ticaret hamini 1 milyar dolar olarak hedeflediklerini dile getiren Erdoğan, Kırgızistan'la daha çok işbirliği yapmak istediklerini dile getirdi.

Türkiye'nin diğer kardeş devletlerle olduğu gibi Kırgızistan'la da aynı işbirliği hassasiyeti içerisinde olduklarını dile getiren Erdoğan "Kardeşlerimizin derdi derdimiz, sevinçleri sevincimizdir" diye konuştu.

Türkiye'nin bugün artık daha aktif bir iş potansiyeline sahip olduğuna dikkat çeken Erdoğan “Daha düne kadar, su akar Türk bakar idi. Şimdi su akar, Türk yapar oldu." ifadesini kullandı. Erdoğan, Kırgızistan'ın sahip oldukları su potansiyelinden daha çok faydalanmaya davet etti.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı