Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Nihat Doğan sorusuna cevap

2 Nisan 2013 Salı günü yayınlandı Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Birileri, 'Anayasa'nın hiçbir yerinde Türkiye'nin izi geçmeyecek onlar bunu silecek ve yok edecek' şeklinde büyük bir çarpıtma ve karalama kampanyası yapıyor.

Biz, bu çarpıtmanın ve karalama kampanyasının yanlış olduğunu söylüyoruz. Bizim söylediğimiz şey vatandaşlık tanımını doğru yapmak" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Diplomasi Muhabirleri Derneği ile Rixos Otel'de kahvaltılı basın toplantısında bir araya geldi. Bozdağ, Yeni Anayasa'nın başlıca maddelerinde Türk kavramının olacağını belirterek, "Maalesef birileri Anayasa'nın hiçbir yerinde Türkiye'nin izi geçmeyecek onlar bunu silecek ve yok edecek şeklinde büyük bir çarpıtma ve karalama kampanyası yapıyor. Biz, bu çarpıtmanın ve karalama kampanyasının yanlış olduğunu söylüyoruz. Bizim söylediğimiz şey vatandaşlık tanımını doğru yapmak. Vatandaşlık tanımı bir etnisitenin tanımı değildir. Hukuki bir tanımdır dolayısıyla hukuki bir tanımı da hukukun gereklerine göre yapmak lazım. Bir etnisite tanımını vatandaşlıkta yapmıyoruz sadece vatandaşlığın tanımı neyse onu yapıyoruz" şeklinde konuştu.

Bozdağ, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Eğer bir etnisite tanımı yapmış olsak ve Türk tanımını Anayasa'dan çıkaran bir yaklaşım içinde olsak o zaman öyle denebilir ama öyle bir şey yok. Anayasa'nın 66. maddesi vatandaşlıktır içine baktığımızda ise başka şeyler ortaya çıkıyor. O yüzden biz başlıkla muhtevayı birbirine uyumlu hale getiren vatandaşlığın gerçek hukuki tanımını oraya koyan bir yaklaşım içerisindeyiz. Bunu başka yere çekmenin hiçbir anlamı yok. 300 tane değişik insanın imza attığı metni ben de okudum. O metindeki şeylerin hiçbirisi doğru değil. Maalesef o metni kamuoyu oluşturmak için ortaya koyuyorlar ama vatandaşlıkla ilgili kısım doğru. Biz, vatandaşlık tanımını bir etnik tanım değil gerçekten vatandaşlık tanımı neyse onun gibi olmasını istiyoruz. Bu görüşümüzü yıllardır söylüyoruz. 'Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı üst çatı ve altında bu ülkede yaşayan herkes olacak' dedik. "


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı