Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Eruh'ta barış halayı

29 Mart 2013 Cuma günü yayınlandı Siirt Valisi Ahmet Aydın, Eruh ilçesinde 119 yaşında olduğunu iddia eden Mehmet Esen ile sohbet etti.

Vali Ahmet Aydın ve 3. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Şükrü Eken, Alay Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, Eruh ilçesinde eşi 1992 yılında şehit olan 6 çocuklu Meryem Körpe'nin evini ziyaret ederek, çocukların eğitim durumu hakkında bilgi aldı.

Meryem Körpe ile Kürtçe tercüman vasıtası ile bir süre sohbet eden Vali Aydın, ailenin sorunlarını dinledi, çeşitli hediyeler verdi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Körpe, ''Allah bizlere bir daha böyle acılar yaşatmasın. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin'' dedi.

Daha sonra bir kahvehanede vatandaşlarla bir araya gelen Aydın, 119 yaşında olduğunu iddia eden Mehmet Esen ile sohbet etti. Esen, 119 yaşında olduğunu, Osmanlı padişahları Sultan Abdülhamit, Sultan Reşat ve Vahdettin Paşanın dönemine tanıklık ettiğini, Hamidiye Alayı'nda askerlik yaptığını belirtti.

''Bin yıldan beri bu topraklarda hep birlikte barış ve kardeşlik içinde yaşadık. Hepimiz din kardeşliği şemsiyesi altında birleşerek, barış, huzur ve güven içinde yaşamalıyız'' diyen Esen, ''Şimdiki adalet Sultan Abdülhamit adaletine benziyor. Artık vatanımızın hiçbir sıkıntısı kalmamış. Bir tek şey kalıyor silahların susması ve onlara af çıkarması kalıyor. Kardeş kardeşinin vurması artık sona ermesi lazım'' şeklinde konuştu.

İlçe Kaymakamı Levent Yazıcı ve Vali Aydın, Esen'in yaşını hesapladı. Esen'in verdiği tarihler üzerine hesaplama yapan Vali Aydın, 1914 yıllında 20 yaşında Hamidiye Alayına katıldığı ifade ettiğine göre 1894 doğumlu olduğunu, bu doğum tarihinin de 119 yaşına denk geldiğini ifade etti.

Aydın ve beraberindekiler 300 kadın kursiyerin eğitim gördüğü Eruh Halk Eğitim Merkezi'nde incelemelerde bulundu.

Muhabir: Nurettin Kilis - Zekeriye Güneş / Nurten Aslan

Yayıncı: Necdet Doğruyol


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı