Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Memura 3 yılda bir tayin

28 Mart 2013 Perşembe günü yayınlandı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, “Ülkenin belli bir yerlerinde kamu görevlisi olmasın diye bir şey olur mu? Uygulanabilirlik alanı nasıl sağlanacak, sözleşmeli personelle mi, kadrolu personelle mi, süreli personelle mi? Nasıl olacak bunu taraflarla konuşacağız” dedi.

Sosyal Güvenlik Yüksek Danışma Kurulu Toplantısı’na katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, toplantı sonrasında gazetecilerin sorularına cevap verdi. Bir gazetecinin, memurların 3 yılda bir rotasyona tabi tutulacakları ile ilgili sorusuna cevap veren Bakan Faruk Çelik, “Kamu çalışanı, devlet personeli sistemi ile ilgili öteden beri bir çalışmamızın olduğunu, bunu Bakanlar Kurulu’nda gündeme getirdiğimizi, fakat sosyal taraflarla ele alınmadığını söyledim. Yarın bir danışma kurulu var, kamu sendikalarıyla ve konfederasyonları ile birlikte. O toplantıda ana başlıklarıyla konfederasyonlarla konularımızı paylaşacağız, orada mutabakat sağlanacak veya onların ilave etmek istedikleri varsa onları içeren düzenlemeyi taraflarla konuştuktan sonra size de yansıyacaktır. Bizde var olan konu başlıklarını kesinleşmiş gibi kamuoyuna taktim etmeyi doğru bulmuyorum. Birçok konu başlığı var 657 sayılı Kanun’da. Sanki iş bitmiş, taslak hazırlanmış gibi bir yaklaşım doğru değil, taraflarla görüşeceğiz” diye konuştu.

Çalışmanın içinde rotasyonun olup olmadığının sorulması üzerine Bakan Çelik, “Rotasyon değil, bizim sistemimiz farklı, tek gözle bakarsanız olmaz. Bizde sözleşmeli personel var, çakılı personel var. Taraflar diyor ki, ‘biz çakılı personel istemiyoruz.’ Neden? o da insan, ihtiyaçları var, eş durumu var. Bu ‘olmaz’ diyor, olmazsa Türkiye’nin dört bir tarafında kamu görevlisi olmalı mı? olmalı. Nasıl bir sistem kuracağız, bunu birlikte konuşup kuracağız. Ülkenin belli bir yerlerinde kamu görevlisi olmasın diye bir şey olur mu? Uygulanabilirlik alanı nasıl sağlanacak, sözleşmeli personelle mi, kadrolu personelle mi, süreli personelle mi? Nasıl olacak bunu taraflarla konuşacağız. Yarın görüşüp ona göre bir yol haritası çıkartacağız” şeklinde konuştu.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı