Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Kadınlar iş hayatına katılıyor

27 Mart 2013 Çarşamba günü yayınlandı 1071 kadın girişimcini destekendiği proje için bugün start verildi.

6 ay süreyle eğitim alacak olan kadınlara 30 bin lirası hibe olmak üzere 100 bin liralık maddi destek de verilecek. TOBB, TEPAV, KOSGEB ile Keçiören Belediyesi işbirliğinde Emine Erdoğan tarafından desteklenene projenin açılışı bugün TOBB Ekonomi Üniversitesi'nde yapıldı. Açılışa, Emine Erdoğan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve çok sayıda kadın girişimci katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Ağustos ayına kadar 1071 kadına eğitim verileceğini ve Ramazan ayından önce de kadın girişimcilerin sertifikalarını alacaklarını söyledi.

“Bugün başlayan proje ile 1071 kadınımızın bereketli eli ekonomiye değecek” diyen Hisarcıklıoğlu, bu proje sonucunda 1071 kadının iş hayatına atılacağını ifade etti.

Bakan Ergün'ün girişimcilik konusunda bir marka haline geldiğini Bakan Şahin'in ise kadın konusunda devrim niteliğinde işler yaptığını söyleyen Hisarcıklıoğlu, “Bizim doğalgazımız, petrolümüz yok ama müthiş bir girişimcilik ruhumuz var. Bugün bunu keşfettik ve bunun için çalışıyoruz” dedi.

Türkiye'de her yıl 750 bin kişinin iş hayatına katıldığına işaret eden Hisarcıklıoğlu, bu kadar istihdamın devlet eliyle yapılamayacağını, özel sektör ile yapılabileceğini söyledi.

Nüfusun yüzde 50 ‘sinin kadın olmasına rağmen kadın girişimci oranın nüfusun yüzde 6'sı olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, kadınlara seslenerek, “ Kız çocuklarınızın iyi tahsil yaptıktan sonra iyi bir evlilik yapmalarını istiyoruz. Ne olur erkek çocuklarınız gibi kız çocuklarınızı girişimci olarak yetiştiriniz” dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ise kadınların yüzde 30'unun aktif olarak i hayatında çalıştıklarını söyledi.

Kadınların iş hayatında sadece işçi olarak değil işveren olarak ta görmek istediklerini belirten Ergün,” Kadınlarımızın el becerilerin yanında aklının ve yüreğinin de daha fazla ekonomiye katılmalarını istiyoruz” dedi.

KOSGEB'e üç yıl içerisinde 125 bin kişinin başvurduğunu ve başvuranların yarısının kadın girişimci olduğunu belirten Ergün, kadın girişimcilere 30 bin lirası hibe 70 bin lirası ise faizsiz 4 yıl geri ödemeli, 2 yılı ödemesiz kredi imkanı sağladıklarını söyledi.

Ergün, “Bu şartlarda krediyi babası oğluna kızına vermiyor. Onun için eğitime çok önem vermeliyiz. Kadın girişimcilere pozitif ayrımcılık yapıyoruz 125 bin başvurudan iş planı kabul edilen 6 bin 500 kişi hibe ve krediden yaralandı. Bunlardın 3 bin tanesi kadın girişimcilerimizden oluşuyor. Ergün, kadınları girişim yapmaya ve KOSGEB'den kredi almaya davet etti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ise ekonomide kadının güçlenmesi için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da desteklediği bir ekonomi paket üzerinde çalıştıklarını belirterek., “Bir taraftan doğurganlık hızını düşünmeyeceğiz, diğer taraftan kadınlarımızı ekonomide kullanacağız. Paket tamamen bize ait yerli bir paket olacak” dedi.

Emine Erdoğan ise Türk kadınlarının her dönem ön planda olduğunu söyledi Türkiye'nin 2023 ve 2071 hedeflerine ulaşmada kadınların büyük rol oynayacağına işaret eden Emine Erdoğan, kadınlardan özgüvenli olmalarını istedi.

Öte yandan, Emine Erdoğan'ın da katıldığı açılışta olağanüstü güvenlik önlemleri alınması dikkat çekti. Törenin yapılacağı alana girenler iki noktadan güvenlik kontrolünden geçerken, özel harekatçılar dışarıda, sivil polisler içerde kuş uçurtmadı. 


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı