Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Olay çıkaran sözler

12 Mart 2013 Salı günü yayınlandı Spor Toto Süper Lig'in 25. hafta mücadelesinde Fenerbahçe, sahasında Bursaspor'u 4-1 yendi.

Spor Toto Süper Lig'in 25. hafta mücadelesinde Fenerbahçe evinde Bursaspor ile karşılaştı. Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan karşılaşmayı sarı-lacivertliler 4-1'lik skorla kazandı.

Bursaspor maçın henüz 2. dakikasında Stanislav Sestak ile öne geçerken, Fenerbahçe 12. dakikada Emre Belözoğlu, 50. dakikada Raul Meireles, 75. dakikada Dirk Kuyt ve 88. dakikada Moussa Sow'un ayağından bulduğu gollerle mücadeleden 4-1 galip ayrılmayı başardı. Bunun yanında Kocaman'ın ilk 11'de sahaya sürdüğü Emre Belözoğlu 22. dakikada sakatlandı ve yerini Mehmet Topal'a bırakmak zorunda kaldı.

Rakipleri Galatasaray ve Beşiktaş'ın puan kaybettiği haftada kazanarak önemli bir galibiyete imza atan Fenerbahçe puanını 43'e yükseltti ve lider G.Saray ile arasındaki puan farkını 4'e indirdi. Bursaspor ise 37 puan ile 4. sırada yer aldı.

Süper Lig'in 26. haftasında Fenerbahçe deplasmanda ligin üst sıralarını hedefleyen bir başka ekip olan Antalyaspor deplasmanına konuk olacakken, Bursaspor ise evinde ligin alt sıralarına düşme tehlikesi yaşayan Trabzonspor'u ağırlayacak.

SEMİH VE TOPUZ 11'DE
Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Spor Toto Süper Lig'de Bursaspor ile yaptıkları mücadelede takımında sakatlıkları bulunan Gökhan Gönül ve Webo'nun yerine Mehmet Topuz ve Semih Şentürk'e görev verdi.

UEFA Avrupa Ligi maçında forma giyemeyen Emre Belözoğlu ve Meireles, lig mücadelesinde 11'deki yerlerini aldı. Aykut Kocaman Viktoria Plzen maçının 11'inde yer verdiği Ziegler ve Selçuk Şahin'i Bursaspor mücadelesinde 18 kişilik kadronun dışında tuttu.

Fenerbahçe'nin 18 kişilik maç kadrosunda ayrıca Stoch, Orhan Şam, Recep Niyaz, Serdar Kesimal ve Sezer Öztürk de bulunmadı.

BURSA HIZLI BAŞLADI, EMRE ŞIK BİR CEVAP VERDİ
Bursaspor karşılaşmanın hemen başında öne geçti. Orta alanda topla buluşan Pablo Batalla savunmanın arkasına sarkan Stanislav Sestak'a ara pasını gönderdi. Kaleciyle karşı karşıya kalan Slovak oyuncu da ceza alanı içinde yaptığı düzgün bir vuruşla takımını öne geçiren golü kaydetti.

Bu golün 10 dakika sonrasında ise sarı-lacivertliler beraberlik golünü buldu. Geriye düştükten sonra sağlı sollu ortalarla rakip kaleyi abluka altına alan sarı lacivertlilerde, 12. dakikada Emre Belözoğlu ceza alanı önünde meşin yuvarlak ile buluştu. Önce Edu'yu, ardından Musa'yı çalımlayan tecrübeli oyuncu, ceza alanı yayından şık bir vuruş ile takımına beraberliği getiren golü attı.

KUYT DİREĞE TAKILDI, EMRE SAKATLANDI!
Mücadelenin 22. dakikasında Fenerbahçe öne geçme şansını yakaladı, fakat değerlendiremedi. Emre Belözoğlu'nun pasında savunmanın arkasına sarkan Dirk Kuyt, kaleci Scott Carson ile karşı karşıya kaldı. Hollandalı oyuncunun yerden yaptığı vuruş, Carson'ın yanından kaleye doğru yöneldi ve yan direkten oyun alanına döndü.

Bu pozisyonun hemen ardından sarı-lacivertlilere Emre Belözoğlu'ndan kötü bir haber geldi. Tecrübeli orta saha yedek kulübesine doğru oyuna devam edemeyeceğini belirten bir işaret yaptı ve Fenerbahçe teknik direktörü Aykut Kocaman da Emre'nin yerine Mehmet Topal'ı oyuna sürdü.

İLK YARI SONUNDA BURSA AĞLARI BULDU ANCAK...
Mücadelenin ilk 45 dakikası tam sonuçlanmak üzereydi ki, Bursaspor Fenerbahçe kalesinde oldukça etkili bir pozisyon yakaladı. Ceza alanına giren Maurice Edu, takım arkadaşında gelen pası kaleye gönderdi, ancak yardımcısının uyarısına uyan maçın hakemi Tolga Özkalfa ağlarla buluşan topu ofsayt gerekçesiyle gol olarak değerlendirmedi.

Bu pozisyonun öncesinde Semih Şentürk'ün yerde kalması sonrası faul vermediği için hakeme sert bir şekilde itiraz eden kaleci Volkan Demirel de sarı kart ile cezalandırıldı. Karşılaşmanın ilk yarısı 1-1 sonuçlandı.

CARSON'IN HATASINI MEIRELES AFFETMEDİ
Mücadelenin ikinci yarısına iki ekip de kontrollü başlarken, Fenerbahçe 50. dakikada yakaladığı öne geçme fırsatını iyi değerlendirdi.

Sağ kanatta gelişen atakta Mehmet Topuz ceza alanı arka direğine doğru ortasını yaptı. Arka direkte yükselen Semih Şentürk topu içeri çevirdi. Sow'la birlikte topa çıkan kaleci Scott Carson topu elinden kaçırınca, Raul Meireles yaptığı vuruşla boş kaleye meşin yuvarlağı gönderdi ve takımına 2-1'lik skoru getirdi.

KUYT FENERBAHÇE'Yİ RAHATLATTI
Fenerbahçe öne geçtikten sonra rakip yarı alanda daha fazla adamla bulunan Bursaspor aradığı golü bulamazken, defansında ise açıklar vermeye başladı. Sarı-lacivertlilerin Hollandalı yıldızı Dirk Kuyt da takımını rahatlatan golü 75. dakikada buldu.

Mehmet Topal'ın pasıyla ceza alanı soluna hareketlenen Caner Erkin penaltı noktasına doğru ortasını yaptı. Önce Moussa Sow'u sonra kaleciyi aşan top arka direkteki Dirk Kuyt' geldi ve tecrübeli golcü boş kaleye meşin yuvarlağı göndermekte sorun yaşamadı.

SOW GALİBİYETİ PERÇİNLEDİ
Holandalı yıldızı Kuyt'un golü ile rahatlayan Fenerbahçe 88. dakikada Sow'un golü ile taraftarlarına bir hediye daha verdi. Cristian'ın ceza alanı ön çizgisine hareketlenerek attığı ara pasa hareketlenen Senegalli oyuncu, Carson'ın yanından yaptığı vuruş ile skoru 4-1 yaptı.

Kalan dakikalarda başka gol olmazken, Fenerbahçe rakipleri Beşiktaş ve Galatasaray'ın puan kaybettiği haftada önemli 3 puanı hanesine yazdırdı.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı