Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

''Ben o kanlı eli sıkmazdım''

12 Mart 2013 Salı günü yayınlandı CHP PM eski üyesi Savcı Sayan, CHP heyetinin Esad ziyaretini topa tuttu.

Bir televizyon kanalında canlı yayın konuğu olan CHP PM eski üyesi Savcı Sayan hem Deniz Baykal'ın siyasete geri döneceği iddiaları hakkında konuştu hem de CHP heyetinin Esad'la olan görüşmesini topa tuttu. ‘Baykal koltuk peşinde değil. Koltuk Baykal'ın peşinde' diyen Sayan, CHP heyetinin Esad'la olan görüşmelerine ise anlam veremediğini belirterek ‘Biz Suriye'nin enformasyon bakanlığı gibi çalışıyoruz. Ben orada olsaydım masayı terk ederdim. Ben o kanlı elle tokalaşmazdım' dedi. Sayan, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun 'tulum' gafını da unutmadı.

‘KOLTUK BAYKAL'IN PEŞİNDE'

Deniz Baykal'ın yeniden siyasete döneceği iddiaları hakkında konuşan Sayan, ‘Baykal koltuk peşinde değil. Koltuk Baykal'ın peşinde. Koltuk Baykal'ı kovalıyor ve Baykal kaçacak yer bulamıyor. Tabanda da büyük bir heyecan ve destek var'dedi. Türkiye'nin Baykal gibi bir siyasetçiye ihtiyaç duyduğunu savunan Sayan, ‘Baykal'ın kaldığı sitenin adı Angora'dır. Angora'nın duvarları Angora Kralı'nı tutabilecek kadar güçlü değil demiştim. Bugün o duvarlar vatandaşlar tarafından yıkıldı. CHP'nin yeni bir kurtuluş savaşına ihtiyacı var' ifadelerini kullandı.

‘KREDİYİ HANGİ ÜLKENİN BAŞBAKANINA VERDİN?

Çözüm sürecine ilişkin CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun çelişkili ifadelerine dikkat çeken Sayan, ‘Genel başkanımızın bu çözüm sürecine ilişkin bir ağırlığı var mı? Önce ‘Sana kredi verdim' diyeceksin sonra ise Başbakan'a ‘Sana güvenmiyorum. Sen yalancısın' diyeceksin. Kardeşim sen bu krediyi hangi ülkenin başbakanına verdin? Bu krediyi verirken kendi partine danıştın mı? İlk günden ‘Ben sana kredi verdim' diyeceksin sonra ise Başbakan'ı hiç hak etmediği şekilde güvensizlikle suçlayacaksınız. Bunlar samimiyetten uzak' ifadelerini kullandı.

‘CHP SURİYE'NİN ENFORMASYON BAKANLIĞI GİBİ'
CHP'nin Esad'la olan görüşmelerine ise anlam veremediğini ekleyen Sayan, ‘Bütün halk bizi bu konuda kınıyor. Biz Suriye'nin enformasyon bakanlığı gibi çalışıyoruz. Suriye kirli politikalarını bir CHP üzerinden bir de İran üzerinden haklı çıkarmaya çalışıyor. Bir gazetecinin bırakılması önemli bir şeydir. Ancak aynı CHP heyeti PKK'nın elinde bulunan kaymakam için hangi çabayı sarf etti? Bunu çok merak ediyorum. Esad bizim gözümüzün içine baka baka bizim hükümetimizin başındaki adama saldırıyor. Biz de dinliyoruz. Ben orada olsaydım masayı terk ederdim. Ben o kanlı elle tokalaşmazdım' dedi.

‘BİZİMKİLER ANCA TULUM ÇALIYOR'

Değerlendirmelerine eski CHP'yi çok özlediğini söyleyerek devem eden Sayan, ‘Esad orada onlarca insan öldürecek siz de gidip onun önünde el pençe oturacaksınız. Esad gözünüzün içine baka baka: ‘Ben kazanırsam Erdoğan gidecek' diyecek. Senin ne haddine. Erdoğan'ı getirip götürmek Türk halkının işi. Sen mi yönetiyorsun bu ülkeyi. CHP böyle ele ayağa düşmemelidir' diye ekledi. CHP'nin bu süreçte dim dik ayakta durması gerektiği söyleyen Sayan, ‘Erdoğan çözüm önerileri için dünyayı dolaşırken bizimkiler kemençe çalıyor, tulum çalıyor. Tulumun da belki ismini bilmiyorlar' ifadelerii kullandı.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı