Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

''Tutanak değil sabotaj''

2 Mart 2013 Cumartesi günü yayınlandı Ankara İmralı tutanaklarını tartışıyor. Abdullah Öcalan ile BDP'lilerin görüşme tutanaklarını basına kim sızdırdı? Hükümet mi, MİT mi, BDP'liler mi?

BDP 'li milletvekillerinin İmralı Cezaevi'nde Abdullah Öcalan ile yaptığı görüşmeye ilişkin tutanakların basında yer alması Ankara 'da deprem etkisi yarattı.

AÇIK BİR SABOTAJ


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 'ın başdanışmanı Yalçın Akdoğan, İmralı tutanaklarının medyaya sızdırılmasını değerlendirdi.

Başdanışman Yalçın Akdoğan, Star gazetesindeki köşesinde 'Sabotörler işbaşında ' başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Medyaya yansıyan metni 'Yalan-yanlış şekilde tutulan bazı notlar” olarak yorumlayan Akdoğan, “Önemli olan Abdullah Öcalan'ın hazırladığı taslak metindir ' diye konuştu.

Başdanışman Akdoğan, 'Başka bir muhtevanın çözüm mutabakatı gibi sunulması son derece yanlıştır. Açık bir sabotajdır. Bu notların çözüm sürecinin muhtevası gibi sunulması çok büyük bir aymazlıktır ' dedi.

BDP'LİLER Mİ SIZDIRDI?

İmralı tutanaklarının basına sızmasının ardından gözler Öcalan ile görüşen Sırrı Süreyya Önder, Pervin Buldan, Altan Tan'a çevrildi. İddiaya göre sızdıran kişinin Milliyet'teki habere imzasını koyan Namık Durukan ile görüştüğünün 'kamera kaydı' var.

Kafaları karıştıran açıklama ise BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş işe Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk'ten geldi. Zira ikisi de 'Tutanakları biz vermedik ' dedi.

Demirtaş, 'Baldıran zehiri içeceğini söyleyen Başbakan'a karşı komplo içinde olmayız. Görüşme notları bizim tarafımızdan sızdırılmadı. Biz de kendi içimizde araştırma yapıyoruz ' dedi

Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk ise, tutanaklarla ilgili, ''Tutanakların sızdırılmasını buradan öğrendik, bu tartışmaları spekülasyon olarak değerlendiriyoruz, araştıracağız inceleyeceğiz. Tutanakların gerçekle bir ilgisi yok gibi görünüyor'' dedi.

HÜKÜMET BDP'Yİ SUÇLADI


Hükümet kamuoyuna yansıyan tutanakların BDP tarafından sızdırıldığına inanıyor. Hükümette, BDP 'lilerin görüşme sırasında aldığı notların, akılda kalan notlar ve anektotlarla birleştirilerek farklı bir tutanak oluşturulduğu kanaati hakim. Görüşme sırasında MİT görevlisinin aldığı notlardan oluşan ve Başbakanlık ile ilgili bakanlıklara gönderilen resmi tutanağın daha kapsamlı olduğu belirtiliyor.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı