Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Gazi polisten Aygün'e veda

19 Şubat 2013 Salı günü yayınlandı Polise eşya benzetmesi yapan sözlerinin 'eşek' olarak anlaşılması üzerine ise "Eşek demedim, 'eşya' dedim” açıklamasında bulunan CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’e tepkiler sürüyor.

Bursa Barosu avukatlarından Saygun Çelebi, Balıkesir'in Susurluk ilçesinde görev yapan ve 8 yıl önce terör saldırısında yaralanan polis memuru ağabeyi Çetin Çelebi adına, CHP’li Aygün hakkında, polislere hakaret ettiği iddiasıyla 10 bin liralık manevi tazminat davası açtı. Polis memuru Çetin Çelebi (42), yaklaşık 8 sene önce Ağrı'nın Doğubeyazıt İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görevliyken terör örgütü PKK tarafından düzenlenen saldırıda yaralandı. 2 çocuk babası Çetin Çelebi (42), polislere yönelik sözleri tartışılan CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün hakkında, Avukat olan kardeşi Saygun Çelebi vasıtasıyla Susurluk Asliye Hukuk Mahkemesi'ne 10 bin liralık tazminat davası açtı. Polis memuru ağebeyi Çetin Çelebi'nin polislik mesleğinin gerektirdiği tüm sorumlulukları yerine getirdiğine dikkat çeken Avukat Saygun Çelebi şunları kaydetti:
"Ağabeyim, toplumun güvenliği için canını tehlikeye atmaktan geri durmadı ve saldırıda ölümden döndü. TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu'nda konuşan CHP Milletvekili, polis teşkilatı ve polisleri ağır şekilde rencide etmiştir. Oluşan tepkilere rağmen Aygün, en ufak bir nedamet dahi göstermemiştir. Davalı vekil, polis mesleğine mensup kişiler hakkında basına açık komisyon toplantısında tüm polislere ağır bir şekilde hakaret etmiştir. Davalı vekil, polis mesleğine mensup kişiler hakkında basına açık komisyon toplantısında 'Hayır, eşek demedim. Eşya dedim arkadaşlar. Eşek en azından işimize yarıyor' şeklindeki ifadesiyle bu meslek mensuplarını hiçbir işe yaramaz, eşekten daha değersiz olarak nitelendirmek suretiyle müvekkilimiz ve tüm polislere ağır bir şekilde hakaret etmiştir.”

AYGÜN NE DEMİŞTİ?
TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde oluşturulan Terör ve Şiddet Olayları Kapsamında Yaşam Hakkı İhlallerinin İncelenmesine yönelik Alt Komisyon, hazırlanan taslak raporunu görüşmek üzere geçtiğimiz 30 Ocak'ta toplandı. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, gittiği bir duruşmada salonunun sivil polislerle dolu olduğunu, kendisinin de buna tepki göstererek, 'sivil polisler kalksın, vatandaş otursun' dediğini anlatmış, AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner'de 'Sivil polis olduklarını nereden anladınız?' diye sormuştu. CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün de devreye girerek, "Sivil polis oldukları yüzlerinden anlaşılıyor. İnsandan çok eşyaya benziyorlar" dedi.

Aygün'ün sözünü tam anlamayan bazı basın mensupları ve milletvekilleri 'Eşek mi dediniz, eşya mı?' diye sormuş, Aygün, "Hayır tabii ki 'eşek' demedim, 'eşya' dedim arkadaşlar. Eşek işimize yarıyor" açıklamasında bulunmuştu. dedi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı