Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Sinir krizi geçirdiler

13 Şubat 2013 Çarşamba günü yayınlandı Cilvegözü Sınır Kapısı'nda öğle saatlerinde büyük bir patlama meydana geldi. Olayda 3'ü Türk, 13 kişi yaşamını yitirdi, yaklaşık 50 kişi de yaralandı.

Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'nda saat 15.00 sıralarında büyük bir patlama meydana geldi.

Olayda 3'ü Türk, 13 kişi hayatını kaybetti. Patlamada 13'ü ağır, yaklaşık 50 kişi de yaralandı.

Tampon bölgedeki patlamada ölenler arasında Türk gümrük görevlisinin bulunmadığı bildirildi.

Olayda yaklaşık 15 otomobil de büyük hasar gördü. Bazı araçlar tamamen kullanılamaz hale geldi.

Park halindeki araçlarda da yangın çıktı. Yangın, ekipler tarafından söndürüldü.

'CAN KAYBI ARTABİLİR'

CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl bir televizyon kanalında patlamayla ilgili bilgiler verdi.

Olay yerinde bulunduğunu belirten Akgöl, 'Şu an verilen bilgiler net değil. 9'un üzerinde ölü var. Korkunç bir patlama oldu. Cesetler yerde' diyerek izlenimlerini aktardı.

Patlamanın intihar saldırısı olduğunu düşündüğünü söyleyen Akgöl, 'Çünkü yaklaşık 30 araç çok büyük tahribat almış durumda. İntihar saldırısı gibi duruyor. Tabi kamera kayıtları incelenmeden net bilgi verilemez.' dedi.

Ölü sayısının 12-13 olduğu yönünde bir tahminde bulunan Hasan Akgöl, 'Belki daha da fazla olabilir. Yaralı sayısıda 30'un üzerinde diye düşünüyorum' diye konuştu.

'İNTİHAR SALDIRISI'


Tüplü aracın patladığı yönündeki iddiaya karşılık ise Akgöl, 'Bu bilgiyi vermek doğru değil. Tüp aracı olsaydı parça tüpler ortalarda olurdu diye düşünüyorum. Ben ortada bir tane tüp parçası görmedim. Ben intihar saldırısı olduğunu tahmin ediyorum. Çünkü olayın olduğu yere bakarsanız tam Türk sınır kapısı girişi. Önce havan topu dediler. Havan topu olsaydı çukurlar meydana gelirdi, öyle bir şey yoktu. DolayısIyla havan topu değilse, tüp parçaları da yoksa, araçların tahrip şekline bakarsak bir intihar saldırısı diye düşünüyorum. Ama kamera kayıtları incelenmeden olayın netliği belli olmaz. Ne olursa osun kınanacak bir olay. Günahsız vatandaşların cesetleri yerde. Hoş bir manzara değil ifadelerini kullandı.

'BU BİR PROVOKASYON'

'İnsani yardım araçları geçtiği için mi saldırı yapıldı?' sorusu üzerine ise Akgöl, bu kapının Suriye'nin Türkiye gümrük kapısı olduğuna dikkat çekerek, 'Ortadoğu bağlantısı olan bir kapı. Normal şartlarda yoğun olan bir kapı. İnsani yardımın yanında ticari araçların da girip çıktığı kapı. Ama sadece yardım araçlarının geçtiği bir kapı değil. Burası Ortadoğu'ya açılan nakliyecilerin, ithalatçıların, ihracatçıların yoğun kullandığı bir kapı. Sadece insani yardım araçları geçiyor diye buraya saldırı yapıldığı düşüncesi yanlış. Ben bunun provokasyon olduğuna inanıyorum. Çünkü olayın yapılış şekli, Türk sınır giriş kapısında oluşu, Reyhanlı'ya çok yakın oluşu özellikle Suriye ordusunun çok yaklaşması mümkün olmayan bir bölge olduğunu düşünürsek, muhalif güçlerin daha yoğrun bir bölge olduğunu düşünürsek ben bunun provokasyon olduğunu düşünüyorum. Sınır kapısına böyle bir araç nasıl gelir, nasıl güvenlik bir önlem olmaz o da ayrıca düşünülmesi gerekilen bir nokta' şeklinde konuştu.




BAŞBAKAN GÜLER'DEN BİLGİ ALDI
Öte yandan, patlama Bakanlar Kurulu toplantısında da ele alındı.

İçişleri Bakanı Muammer Güler'den bilgi alan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konuyu yakından takip ettiği bildirildi.

AKÇAKALE'DE 5 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRMİŞTİ
Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde 4 Ekim 2012'de Suriye tarafından atılan top mermisi nedeniyle 5 kişi hayatını kaybetmiş, 10 kişi de yaralanmıştı.

Bu olaydan sonra Şanlıurfa ve Hatay'a birçok kez havan topu mermisi düşmüştü.

Türkiye, art arda yaşanan olayların ardından Suriye'ye nota vermişti.

SINIR KAPISI KAPATILMIŞTI
Suriye'deki çatışmaların şiddetlenmesinin ardından Cilvegözü Sınır Kapısı bir süre önce kapatılmıştı. Ancak pasaportla girişlere izin veriliyordu.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı