Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Avrupa'yı güldüren sözler!

6 Şubat 2013 Çarşamba günü yayınlandı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Portekiz'de düzenlenen Sosyalist Enternasyonal Toplantısında Türkiye ekonomisini sert sözlerlerle eleştirdi.

Yunanistan, Portekiz ve İspanya olmak üzere ekonomik kriz etkilerini her geçen gün arttırıyor. Türkiye'nin son yıllardaki yüksek ekonomik performansı birçok ülke tarafından gıptayla izlenirken CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Portekiz'de 'Yoldaşlarım ' diyerek başladığı konuşmasında, Türkiye ekonomisini yerden yere vurdu.

Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın Putin'e yaptığı 'Şangay Beşlisine girelim ' teklifini sağlıklı bulmadığını söyledi. Hükümetin yaptığı en büyük yanlışın müzakere sürecinde yaptığı anlaşmalar olduğunu iddia eden Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın altına imza attığı anlaşmaların gereğini yerine getirmediğini savundu.

Kılıçdaroğlu, yaşanan son krizin geçmiş krizlerden farklı olduğuna işaret ederek, şunları söyledi:

'TÜRKİYE, 2012'DE EN HIZLI YAVAŞLAYAN 10 EKONOMİ ARASINDA '

'1980 ve 90'larda yaşanan krizlerden farklı olarak, son kriz küresel kapitalizmin merkezinde çıktı. Bu nedenle krizin başlangıcında gelişmiş ve gelişen ekonomiler arasında bir ayrışmanın olup olmadığını konuşuyorduk. Ancak krizin ilerleyen safhalarında gördük ki hepimiz aynı gemideyiz; hiç kimse yaşanan bu krizden muaf değil. Herkes ağır bedeller ödedi. Örneğin benim ülkem krizden en fazla etkilenen ekonomilerden biri oldu. Türkiye ekonomisi 2009'da yüzde 4,8 daraldı, işsizlik oranı yüzde 14'e çıktı...2011'de 77 milyar dolarlık cari açık oldu... Türkiye 2012'de en hızlı yavaşlayan ilk 10 ekonomi arasında. '

TOPLUMUN EN YOKSULLARINI UNUTMAMALIYIZ

CHP lideri konuşmasını, 'İşsizlik ve borç yükü altında ezilen toplumun en yoksullarını, kriz dönemlerinde yalnız bırakmamalıyız. Ben Sosyalist Enternasyonal çatısı altında güçlü bir dayanışmayla sorunlara çözüm sunabileceğimize inanıyorum ' sözleriyle bitirdi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı