Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

''Özür beklemesi aymazlık''

29 Ocak 2013 Salı günü yayınlandı Başbakan Yardımcısı Arınç, Birgül Ayman Güler'in sözlerini ''Irkçı ve faşist bir tutum'' olarak sergilerken CHP'yi de eleştirdi: ''Sayın Kılıçdaroğlu böyle güzel dileklerle bir yere gidemez. Bu bir kırılma noktasıdır'' diye konuştu.

Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Başbakanlık Merkez Bina'da düzenlenen toplantı, yaklaşık 6 saat sürdü.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, toplantının ardından açıklamalarda bulundu.

Arınç,''Terörizmin finansmanının önlenmesi hakkında bir kanun tasarısını öncelikli görüyoruz. Bildiğiniz gibi geçtiğimiz hafta komisyondan geçmişti. Bu hafta getirilmesi mümkün görülmedi, ama önümüzdeki hafta salı gününden itibaren Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanun Tasarısı'nın da Meclis'te görüşülmesi için AK Parti grubu olarak çaba gösterilecektir'' dedi.

Arınç, Donanma'daki istifalarla ilgili şöyle konuştu:''Türk Silahlı Kuvvetleri bunu kendi içerisinde düzenler, absorbe eder. Dolayısıyla Korgenarel Nusret Güner'in emekli olmasıyla yerine geçecek başka bir kimse kalmadığı iddiası çok yanlış ve çok olumsuz bir iddiadır. Günü geldiğinde, diyelim ki önümüzdeki Ağustos ayında bir atama yapılacak olsa komuta kademesi içerisinde hükümetimizin de uygun göreceği şekilde bir tercih ve atama söz konusu olabilir'' dedi.

'IRKÇI BİR TUTUM'

Arınç, Birgül Ayman Güler'in''Türk ulusu ile Kürt milliyeti eşit olamaz'' sözleri sonrasında başlayan tartışmayı da yorumladı:''Bu ırkçı ve faşist bir tutumdur. Ancak daha da önemlisi sayın Kılıçdaroğlu'nun bu güne kadar kamuoyunu tamnin edecek bir açıklaması olmadı. CHP içerisinde bir eski-yeni ayrımı, sosyal demokrat parti-ırkçı parti ayrımı var. Kılıçdaroğlu böyle güzel dileklerle bir yere gidemez. Bu bir kırılma noktasıdır. CHP hangi saftadır? Onu seçmelidir.''

-Sözleşmeli Er ve Erbaş Kanunu'nda değişiklik-


Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz tarafından hazırlanan Sözleşmeli Er ve Erbaş Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun tasarının da toplantıda görüşüldüğünü ifade eden Arınç, şöyle konuştu:

''Olumlu bulundu, imzaya açıldı. İmzalar taamlandıktan sonra TBMM'ye sevk edilecek. Bu şahsen kamuoyunda da bilinen bir konudur. Esas itibariyle şunu söylemek istiyorum. Özellikle hudut birliklerinde görev yapmak üzere bir buçuk yıl önce bir kanun çıkarmıştık. Bu kanunla askerliğini yapmış, belli yaşa gelmiş, kendilerine sözleşmeli olarak belli bir ücret verilecek, tazminat verilecek, ama görev yerleri belli olacak, ama asgari 7 veya 9 yıl çalışacak olan erbaş tasarısıydı. Sayıları bin civarında bu grupta görev yapacak askerler görevine başladılar. Ancak bunu daha özendirici hala getirmek ve yeni kadrolar ihdas etmek suretiyle yeni bir düzenleme yapılıyor'' dedi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı