Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Kandilli'den kritik açıklama

10 Ocak 2013 Perşembe günü yayınlandı Bozaada açıklarında 6.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem Çanakkale, İstanbul ve İzmir'de şiddetli şekilde hissedildi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre, Ege Denizi'nde, Bozcaada'nın 50 kilometre açıklarında, saat 16.16'da, 6.2 büyüklüğünde orta şiddette deprem oldu.

Deniz tabanının 8,4 kilometre altında meydana gelen sarsıntı, İstanbul, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'ın da aralarında bulunduğu Ege ve Marmara bölgelerindeki bazı illerde de hissedildi.

Deprem nedeniyle Ege Bölgesi'nde yer yer telefon kesintileri meydana geldi. İzmir ve Çanakkale'de paniğe kapılan vatandaşlar ev ve işyerlerinden uzaklaştı.

Çanakkale Valisi Tuna: Şu ana kadar herhangi bir can kaybı yok


Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, Ege Denizi'nde Bozcaada açıklarında meydana gelen 6.2 büyüklüğünde depremde, şu ana kadar herhangi bir yaralanma ya da can kaybının olmadığını söyledi.

Depremin İstanbul ve İzmir'den de hissedildiğini bildiren Tuna,''Şu anda herhangi bir yaralanma ya da can kaybımız yok. Değerlendirmeler devam edecek, soruyoruz herhangi bir şey var mı? diye. AFAD birimlerimiz bu konuda çalışıyor'' dedi.

Bursa Valisi Harput: Sıkıntılı bir haber aksetmedi

Bursa Valisi Şahabettin Harput, depremin Bursa ve ilçelerinde de hissedildiğini belirterek,''Şu ana kadar sıkıntılı bir haber aksetmiş değil. Devletin tüm kurumları üzerine düşeni yapıyor. Vatandaşlarımıza sakin olmalarını tavsiye ediyorum'' diye konuştu.

Bağımsız bir deprem

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Aydın Büyüksaraç,''Bu deprem beklenilen büyük depremin devamı değil. Bağımsız bir deprem, öncü bir deprem de değil'' dedi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı