Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

''Kılıçdaroğlu sen kimsiz?''

4 Ocak 2013 Cuma günü yayınlandı Diyarbakır'da CHP İl Başkanı M.Beşir İpekçi ve 24 kişilik yönetim kurulu genel merkezin talimatı ile görevden alındı. Olağanüstü Genel Kurula gitmemek için direndiği için görevden alındığını söyleyen İpekçi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na,'Allah aşkına sen kimsin?' dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK), 15 gün önce istifa eden CHP Diyarbakır İl Başkanı Haşim Özkoyuncu'nun yerine seçilen M. Beşir İpekçi ve 25 kişilik yönetimini görevden aldı.Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan M. Beşir İpekçi, CHP tüzüğünün 43. maddesi uyarınca partinin çalışma kuralları ile bağdaşmayan tutum ve davranış içine girdiği iddiasıyla görevden alındığını söyledi. Kendisinin iki dönem milletvekili adayı olduğunu, bir dönem Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olduğunu belirten İpekçi, 11 günlük süre içerisinde çalışma kurallarına bağdaşmayan tutum ve davranış içerisinde bulunmuş olmasının şaşkınlık verdiğini ifade etti.

'ALLAH AŞKINA SEN KİMSİN?'
1973'ten beri partinin kayıtlı üyesi olduğunu aktaran İpekçi, Diyarbakır kamuoyu kendisinin ne kadar iyi bir CHP'li olduğunu bildiğini, bu gerekçenin kendisini çok üzdüğünü dile getirdi. İpekçi, “Manşetlerle gelen bir genel başkanımız vardı. 2010 yılında manşetlerde idik. Bugün alt sütunlarda, yarın boş sütunlarda yer alacağız. Suriye politikamıza bakınca 8 Eylül 2011 tarihinde Suriye'de olaylar abartılıyor dedik. 15 Kasım 2011 tarihinde Esat'ın iktidardan ayrılması gerektiğini söyledik. Sonra Esat destekleyici tavır sergiledik. Başbakan ile görüşmemizde ortaya çözüm değil bir şeyler karalama götürdük. 10 madde SHP'nin 1989'daki raporunun gerisindedir. Başbakanın görüşmelere hemen arkadaşlar başlasın önerisine ise bizim verdiğimiz cevap bu işler aceleye gelmez, aradan 3 veya 4 ay geçsin ondan sonra. İnsanlar ölüyor biz bu işler aceleye gelmez diyoruz. Allah aşkına sen kimsin? İzlediğiniz siyaset ve politikalar tutarsız. Halktan kopuk güven vermeyen ve örgüt tabanından uzaklaşan parti konumuna geldiniz. Hukuk benim, hak benim, doğru benim, güç bende diyerek teşkilatı yok saydınız. Genel başkanım hani kimse dışlanmayacaktı, kimse ötekileştirilmeyecekti, herkes kucaklanacaktı, tüzük uygulanacaktı, hukuk uygulanacaktı nerede?” dedi.

CHP Diyarbakır İl Başkanlığı'nın 1 yılda 5 kez görevden alındığını hatırlatan İpekçi, “5 kez kongre tarihi iptal olmuştur. MYK kararıyla 32 ilde delegemiz tedbirli olarak disipline sevk edilmiştir. Sözleşme yapılıp sözleşme gereği kongre yapılmıştır. Genel başkanımızın Diyarbakır'da kongre yapmaması Kürt sorunun çözümü için engel olması ve genel başkanımızın önünü açmak için il kongresinin yapılması konusunda fedakarlık yapmamıza rağmen mükafatımız il başkanımıza baskı yapılarak istifaya zorlanması olmuştur” diye konuştu.

“PARTİMİZİN KÜÇÜLMEYE DEĞİL BÜYÜMEYE İHTİYACI VAR”
Hiç kimsenin Diyarbakır gibi bir ortamda 20 yıl CHP'nin bayrağını taşıdığını gözardı etmemesi gerektiğini vurgulayan İpekçi, Kılıçdaroğlu'na yüklendi. İpekçi, “Güç elinde diye haklı değilsin, güç elinde diye ben haksız değilim. Ben bir CHP'li olarak gidişatımızın iyi olmadığını halk nezdinde kopuk örgüt bazında güvensiz durumda olduğumuzu söylüyorum. Partimizin küçülmeye değil, büyümeye ihtiyacı var. Genel merkez bir başkan atamış. Geçici yönetim atamış bunlarda bu süreç içerisinde kongreye götürecekler. Gerekçe CHP tüzüğünün 43. maddesi uyarınca partinin çalışma kurları ile bağdaşmayan tutum ve davranış içine girmiş olduğum tespit edilmiştir genel merkez tarafından. Buna göre görevden alınmışım. Ben iki dönem milletvekili adayı, bir dönem büyükşehir belediye başkanı adayı olarak 11 günlük süre içerisinde çalışma kurallarına bağdaşmayan tutum ve davranış içerisine girmiş olacağım. 1973'ten beri partinin kayıtlı üyesiyim. Diyarbakır kamuoyu benim ne kedar iyi bir CHP'li olduğumu bilir. Aldıkları gerekçe beni üzmüştür” şeklinde konuştu.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı