Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Yeni yıl coşkusu yaşadılar

2 Ocak 2013 Çarşamba günü yayınlandı Dünya 2013'ü farklı etkinliklerle kutlarken Türkiye'de de çeşitli organizasyonlar yapılıyor. İstanbul'da özellikle Nişantaşı ve Taksim Meydanı'nda yılbaşı coşkusu yaşanıdı.

NİŞANTAŞI'NDA YAPAY KAR, TAKSİM'DE SAKİN ATMOSFER

Nişantaşı'nda yılbaşını kutlamak isteyen vatandaşlar izdihama neden olurken, Taksim Meydanı çevre düzenlemeleri nedeniyle şimdilik sakin görünüyor.

Ayrıca, adı yeniden CHP ile anılan Mustafa Sarıgül'ün belediye başkanı olduğu Nişantaşı'nda gökyüzünden'yapay kar' atılarak yılbaşı atmosferi yaşatılacak.

TAKSİM'DE DAVULLU ZURNALI YILBAŞI KUTLAMASI

Yılbaşını kutlamak için Taksim'e gelen bir grup genç davul zurna eşliğinde halay çekip eğlendi.

Taksim'de yılbaşı eğlencesi tüm hızıyla sürüyor. Binlerce kişi yeni yılı kutlamak için Taksim'e geldi. Kutlamalar sırasında ilginç görüntüler ort aya çıkarken, zaman zaman coşku doruğa çıktı. Eğlenmek için Taksim'e gelen bir grup genç ise Taksim Atatürk Anıtı önünde davul zurna eşliğinde halay çekip doyasıya eğlendi.

NİŞANTAŞI'NDA YILBAŞI COŞKUSU

İstanbul'da yılbaşı kutlamalarının ikinci adresi Nişantaşı'nda, eğlence başladı.

İstanbul'da yeni yıl kutlamaları Nişantaşı ve Taksim'de başladı. Yüzlerce kişi, 2013'ü karşılamak için yeni yıla saatler kala Nişantaşı Meydanı'nda toplandı. 7 metrelik çam ağacının da kurulduğu Nişantaşı'ndaki kutlamalara Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de katıldı. Yüzlerce kişi verilen konserler eşliğinde eğleniyor.

YILBAŞI KUTLAMALARINDA ÖCALAN LEHİNE SLOGANLAR ATILDI

Yılbaşı kutlamalarının sürdüğü Taksim'de toplanan bir grup, terörist başı Abdullah Öcalan lehine slogan attı. Grup, polisi görünce dağıldı.

Yeni yılı kutlamak için Taksim Meydanı'na gelen bir grup, kısa süreli gerginliğe neden oldu. Atatürk Anıtı önünde bir süre eğlenen grup, ardından terörist başı Abdullah Öcalan lehine slogan atmaya başladı. Bunun üzerine Çevik Kuvvet polisleri kısa sürede anıtın önüne geldi. Polisi karşılarında gören göstericiler Taksim'deki kalabalığın arasına dağılıp gözden kayboldu.

BAŞKENTTE YILBAŞI KUTLAMALARI

Başkentte Yılbaşı kutlamaların adresi Kızılay'daki eğlence merkezleri oldu.

Çankaya Belediyesi'nin yılbaşı kutlamaları çini hazırladığı Yüksel Caddesi yoğun kalabalığa sahne oluyor. Başkentlilerin tercih ettiği Yüksel Caddesi'nde Yılbaşı kutlanırken 11 yaşındaki Aslı Yazar ise okul harçlığını çıkarmaya çalıştı. Küçük Aslı, yılbaşı şapkası satarak para kazanma çalıştı. Kendisinin de eğlenmek istediğini ancak okul masraflarını çıkarmak için çalışmak zorunda olduğunu söyleyen 6. sınıf öğrenci Aslı, yeni yılda derslerinde başarılı olmayı diledi.

LİBYALILAR TAKSİM'DE YENİ YILI COŞKUYLA KUTLADI

Taksim'de yeni yıl eğlencelerine katılan Libyalılar, zafer şarkıları söyleyerek meşale yaktı.

Taksim Meydanı'nda bir araya gelen Libyalılar, yeni yıl kutlamalarına katıldı. Zafer şarkıları söyleyen Libyalılar, Kaddafi rejimini de protesto etti. Arapça sloganlar atarak meşale yakan Libyalılar, yeni yılı coşkuyla kutladı.

RUSLAR YILBAŞINA PUTİN İLE GİRDİ

Yılbaşı tatili için Uludağ'a gelen Rus turistler, 2013'e Türkiye'den 2 saat önce ülkeleriyle birlikte girdi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in konuşmasını dinledikten sonra yeni yıla girmenin mutluluğunu yaşadılar.

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden olan Uludağ'da yılbaşı kutlamaları erken başladı. Rus tatilciler, yılbaşına ülkelerinin saatine göre girdi. Türkiye ile ülkeleri arasındaki saat farkı dolayısıyla Türkiye saatiyle 22.00'ye yaklaşırken konakladıkları otellerin lobilerinde toplanmaya başladı. Rusya Devlet Başkanı Putin'in konuşmasını canlı izledikten sonra Rus turistler, yılbaşını kutladı. Çocuklarıyla birlikte yılbaşını kutlayan Rus turistler, ülkelerinde saat 00.00'ı gösterdiğinde şampanyaları patlattı. Yeni yıla coşkulu bir şekilde giren Rus turistler, birbirlerini kutladı. Bazı Rus çiftler ise öpüşerek yeni yıllarını kutlamayı tercih etti. Rus turistler, kilometrelerce uzaklıktaki dostları ve yakınlarıyla Ipad aracılığıyla görüntülü konuşarak girmesi de dikkat çekti.

Uludağ'da yerli ve yabancı turistler yeni yıla coşkulu bir şekilde girdi. Otel ve diğer eğlence merkezlerindeki çalışanlar ise misafirlerine en iyi hizmeti sunabilmek için çalıştı.

MUĞLA
Muğla'nın Bodrum ilçesinde görev yapan toplum destekli polisler, Belediye Meydanı'nda eğlenmek için toplanan vatandaşların yeni yılını karanfil dağıtarak kutladı.

Bodrum Belediye Meydanı'nda eğlenmek için toplanan binlerce kişinin arasına giren polisler, karanfiller dağıtarak vatandaşların yeni yıllarını kutladı. Bayan polisten karanfil alan vatandaşlar ise, şaşkınlıklarını gizleyemedi. Konser alanında eğlenenlere karanfil dağıtan polisler, oldukça renkli görüntüler oluştururken; sergilenen davranış vatandaştan da tam not aldı.

Ayrıca vatandaşları bilinçlendirmek ve bilgilendirmek amacıyla broşürler dağıtan polis, birçok meslektaşına örnek bir davranış sergiledi.

ANTALYA


Antalya, 2013'e'kar' altında giriyor. Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan binlerce kişi, makineler yardımıyla yağdırılan suni kar altında ve müzik eşliğinde yeni yıla girmeye hazırlanıyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen etkinlik için saatler öncesinden meydanı dolduran Antalyalılar, saatlerin gece yarısını göstermesini dans edip eğlenerek bekliyor. Genç-yaşlı, kadın-erker yaklaşık 5 bin kişinin hınca hınç doldurduğu meydan, zaman zaman yağan suni karla renkleniyor. Belediye tarafından özel olarak hazırlanan programda, sahne çevresine kurulan makineler, vatandaşların üzerine suni kar yağdırıyor. Polisin de hırsızlık ve taciz olaylarına karşı geniş güvenlik önlemi aldığı Cumhuriyet meydanında resmi polislerle birlikte çok sayıda güven timi de görev yapıyor. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın da katılımıyla meydandaki kalabalığın gece yarısında 10 binlere ulaşması bekleniyor.

ŞIRNAK'TA OLAY ÇIKTI

Türkiye'de yeni yılı karşılamanın coşkusu yaşanırken, Şırnak'ın Cizre ilçesinde olaylar çıktı.

Yeni yıla girmeye saatler kala Türkiye'nin her yerinde yeni yılı karşılamanın sevinci ve coşkusu hakim olurken, toplumsal olaylarla sık sık gündeme gelen Şırnak'ın Cizre ilçesinde ise geceye ilçede yaşanan olaylar damgasını vurdu.

İdil Caddesi üzerinde toplanan grup, yola barikatlar kurdu. Çöp konteynerlerini, parke taşlarını ve kaya parçalarını caddeye atıp yolu trafiğe kapatmak isteyen göstericiler, olay yerine gelen polis zırhlı araçlarına taş, ses bombası ve molotofkokteylleri ile saldırdı. Polis, göstericilerin dağılması için bir müddet bekleyip dağılmaları yönünde anons yaptı. Ancak uyarıya uymayıp gösterilerine devam eden gruba polis, biber gazı gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale etti.

Polisle gösterici gruplar arasındaki çatışmalar hala devam ediyor.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı