Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

İşte Fişlenen Kebapçı

1 Mayıs 2012 Salı günü yayınlandı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Müstakil Sanayiciler ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) 21. Olağan Genel Kurul toplantısında 28 Şubat fişlemelerine örnek gösterdiği İzmirli kebapçı Ömer Şimşek; "İnsanları olmayan bir şey ile korkuttukları, tanımını bile yapamadıkları irtica ile kandırdılar onunla savaş naraları attılar. Bu 'Hırsıza bak cambaza bak' diyen hırsızların bir oyunuydu" diye konuştu.

Batı Çalışma Grubu'nun şeriatla yönetilmek istenen işyerleri listesinde yer verdiği İzmirli kebapçı Ömer Şimşek, Başbakan Erdoğan'ın MÜSİAD 21. Olağan Genel Kurul toplantısında kendisi ve kendisi gibi sürecin mağduriyetini yaşayanların ifade edilmesinden büyük hoşnut duyduğunu ifade etti.

28 Şubat döneminin 'Sakıncalı kebapçısı' olarak fişlendiğini ve sürecin bugün yargıya taşınmasından dolayı büyük sevinç yaşadığını ifade eden Şimşek, yaşadığı mağduriyetin büyük haksızlık olduğunu söyledi.

Yaşadığıdönemi din üzerinde yapılan istismarlık olarak nitelendiren Şimşek, şöyle konuştu: "O dönemlerde bir gazetenin yan kuruluşu olan dergide şeriatla yönetilmek istenen işletmelerin adları ve adresleri diye. İlk zamanlarda pek dikkate almadık ancak daha sonra Güney Deniz Saha Komutanlığı, bu işyerleri ile ilgili alışveriş yapılmaması gerektiğini içeren bir genelge yayımlamış. O genelgede bizim ismimiz de vardı. Açıkçası tedirgin olduk çünkü biz kendi halinde olan bir esnafız. Gayrimeşru işlerle uğraşmayız.Ancak o dönemlerde ters bir durum yaşandı. Söz konusu yayımdan sonra tanımadığımız kişiler salonumuzu doldurdu. Neden fişlendiğimizi açıkçası bilmiyoruz."

TANIMINI BİLMEDİKLERİ İRTİCA İLE SAVAŞ NARALARI ATILDI
Askeri uygulamalarla ülkede farklı amaçlara hizmet edildiğini buna da dinin alet edilerek gerçekleştirilmek istendiğini açıklayan Şimşek, şunları söyledi: "İşyerimizde cuma saatinde dükkanımızı kapatıyorduk. Biz kendimizce dinimizi yaşayan insanlardık. Her müslümanın olduğu gibi. Ama yan taraflarımızda içkili servisleri olan işletmeler vardı. Belki bu onlarda başka türlü bir çağrışım yapmış olabilir. O dönemlerde din üzerine müthiş bir kötü gidişat vardı. Çünkü din üzerinden bir istismar vardı ama başkauygulamalar ile kamufle etmek istediler.Genel Kurmay toplantılarında en büyük düşmanın irtica olduğu çıkıyordu. O dönemlerde insanları olmayan bir şey ile korkuttukları, tanımını bile yapamadıkları irtica ile kandırdılar."

Milletimizin buna inanmadığını belirten Şimşek, sözlerini şöyle sürdürdü: "O dönem birçok firma vardı ama sermayelerini katlayarak büyüdüler. Bu da gösteriyor ki milletimiz öyle yalan yanlış şeylere inanmadıklarını kanıtladı. Onlar kendi kendilerine inanıyorlardı. Bir korku ürettiler, güya onunla savaş naraları attılar. Hırsıza bak cambaza bak' diye hırsızların bir oyunuydu diye düşünüyorum. Sürecin yargılanması asla aklımıza gelmezdi. Çünkü, adamların astığı astık kestiği kestikti. Ama bundan dolayı çoksevinçliyiz. "


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı