Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Domates güreşi yaptılar

27 Nisan 2012 Cuma günü yayınlandı Antalya Kumluca’da 13. Tarım ve Seracılık Festivali, temsili Yörük göçü ve domates güreşi ile başladı.

Bu yıl 13. kez düzenlenen Tarım ve Seracılık Festivali’ne Kumluca Kaymakamı Salih Işık, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Osman Koşar, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Başdaş, Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, AK Parti Antalya ilçe belediye başkanları ve ilçe siyasi parti temsilcileri, ilçe protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşları başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Cumhuriyet Meydanı'nda kendilerine has kıyafet ve günlük kullandıkları eşyalarıyla birlikte yürüyüşe katılan Yörükleri binlerce Kumlucalı ilgiyle takip etti. Kumluca'nın çeşitli mahalle ve köy sakinleri tarafından oluşturulan Yörük göçü geçişinde Yörüklerin günlük hayatları ve Kurtuluş Savaşı'ndaki Yörük hayatı canlandırıldı. Festivalin açılış konuşmasını yapan Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, geleneksel olarak bu sene 13'ncüsü yapılan Tarım ve Seracılık Festivali’nin ilçede herkesin katılımıyla birlik ve beraberlik içinde yapılması ile ortak bir değer olduğunu söyledi.

Çetinkaya, festivalin Kumluca’yı bir marka haline getirdiğini belirterek, "Artık Kumluca’yı herkes çok iyi tanıyor. Bu festival Kumluca’mızın tanıtımına çok büyük katkı sağlayacağını görebiliyoruz.” dedi.

Kumlucalı insanların bilinçli bir şekilde üretim yaptığını belirten Kumluca Kaymakamı Salih Işık, her sene yapılan kadın çiftçiler yarışmasında bölge genelinde derece alınmasını bunun delili olarak gösterdi. Festivalin birlik beraberlik içerisinde yapıldığına değinen Işık, “Festivalin gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.” diye konuştu.

2 ton çürük domatesin kullanıldığı alan üzerinde yağlı güreş müsabakası düzenlendi.

Yağlı domates güreşlerinde Kırkpınar Başpehlivanı Osman Aynur ile Ali Gürbüz arasında bir gösteri güreşi yapıldı. Festival, 29 Nisan Pazar günü Karatepe Stadı'nda yapılacak yağlı pehlivan güreşleri ile sona erecek .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı