Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Dayakçı Bdpliye Protesto

26 Nisan 2012 Perşembe günü yayınlandı Türk Sağlık-Sen üyeleri, Van'da acil serviste görevli doktoru tartaklayan BDP Milletvekili Özdal Üçer'i Meclis önüne siyah çelenk bırakarak protesto etti.

Meclis önünde toplanan grup üyelerine bazı Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) milletvekilleri de destek verdi. ‘TBMM’ye yakışmıyor’, ‘TBMM göreve’, ‘Sen kimin vekilisin?’ dövizleri taşıyan grup üyeleri çeşitli sloganlar attı. Doktor önlüğü giyen bazı eylemcilerin üzerindeki kanlı el izi ise dikkat çekti. Sağlık çalışanlarının sıkıntılı günler geçirdiğini aktaran Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, sağlık çalışanlarının can güvenliklerinden endişe duyduğunu dile getirdi. BDP’li Üçer’in Van’da bir doktora şiddet uygulamasının kabul edilemez olduğunu kaydeden Kahveci, “Bu çirkin davranışı nedeniyle milletvekilini tüm sağlık çalışanları adına kınıyoruz. Sorunları çözme yerine vekili olduğu asillere zulüm etmeyi kendisine hak gören bu anlayışın her zaman ve her yerde karşısında olacağız.” dedi.

Üçer’in milletvekilliğinden istifa etmesi gerektiğini vurgulayan Kahveci, BDP'li vekilin TBMM’nin sorumluluğunu taşıyamadığını öne sürdü. Kahveci, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önüne geçilmesi için Meclis’in konuyla ilgili çalışma yapması gerektiğini ifade etti.

Kahveci, ayrıca Meclis Genel Kurulu’nda kürsüye gelen milletvekillerinin sözlerine BDP’li Üçer’i kınayarak başlamasını istedi. Türk Sağlık-Sen üyeleri daha sonra yanlarında getirdiği siyah çelengi Meclis önüne bırakıp, olaysız bir şekilde dağıldı .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı