Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Çocukları da Alet Ettiler

24 Nisan 2012 Salı günü yayınlandı BDP Diyarbakır il Başkanı Zübeyde Zümrüt, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle koltuğunu 13 yaşındaki Peşmerge kıyafeti giyen Evindar Çakıl'a bıraktı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 92'nci yıl dönümü nedeniyle BDP Diyarbakır İl Başkanlığı'nda da temsili makam töreni yapıldı. BDP İl Başkanı Zübeyde Zümrüt makamını Diyarbakır Hüseyin Uluğ İlköğretim Okulu 7'nci sınıf öğrencisi Evindar Çakıl'a bıraktı. 13 yaşındaki Evindar Çakıl'ın üzerindeki peşmerge kıyafeti ile Başkanlık koltuğuna otururken Çakıl, birçok arkadaşının cezaevinde olduğunu belirterek, ölümlerin son bulması için barış istediğini söyledi.

13 yaşındaki BDP İl Başkanı Evindar Çakıl, 'Bugün 23 Nisan sözde çocuk bayramı ama biz Kürt çocuklarına en başından görünüyor ki bize haramdır. Onlarca yaşıtlarım cezaevlerinde ömrünü geçiriyor. Bayramda ilan edilen günü yaşıtlarım her çocuk gibi yaşamda hakkı olduğu gibi yaşasın. Biz çocukların yeri okuldur, parklardır, evimizdir bizim yerimiz paramparça olmuş bedenimizle toprak altına girmek değil. Bizim yerimiz toprak değil annem sarsın beni tek isteğim, ana dilde eğitim görmek ve barışlı yarınlardır 'diye konuştu.

Evindar Çakıl bugünkü çalışmalarını barış için yapacağını ve umudunun barışın gelmesi yönünde olduğunu belirtti.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı