Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Kamyondaki yazı yakalattı

20 Nisan 2012 Cuma günü yayınlandı Manisa'da yaklaşık 3 yıl önce bir kamyonun yayaya çarparak ölümüne neden olmasıyla sonuçlanan kazanın failine, MOBESE görüntülerinden kamyonunun üzerinde tespit edilen ''Neco'' yazısından yola çıkılarak ulaşıldı.

Manisa'da, 21 Ekim 2009 tarihinde İzmir-İstanbul karayolu otogar önünde yolun karşısına geçmeye çalışan Osman Gökmen'e bir kamyon çarpmış, Gökmen'in olay yerinde yaşamını yitirdiği kazanın ardından kamyon şoförü İzmir istikametine doğru yoluna devam ederek olay yerinden kaçmıştı.

Kazanın failinin yakalanması için araştırma başlatan Manisa Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kazaya karışan kamyonu, MOBESE kayıtlarından tespit etmiş, ancak görüntülerden kamyonun plakası okunamamıştı.

Görüntü kayıtlarında yapılan ayrıntılı incelemede, kamyonun üzerinde ''Neco'' yazısı olduğunu belirleyen polis, bu yönde sürdürdüğü araştırmada, kazanın failini yakalayabilmek için olay günü İstanbul'dan Ege Bölgesi'ne geldiği tespit edilen yaklaşık 400 kamyonu inceledi.

Bu araştırmadan da sonuç alamayan polis, bu kez İzmir'in Menemen, Kemalpaşa, Menderes, Aliağa ilçeleri ile Balıkesir ve Manisa'nın Turgutlu ilçesindeki kamyoncu kooperatifleri ile temas kurdu. Buradaki şoförlere tek tek MOBESE görüntüsünden çıktı alınan ve üzerinde ''Neco'' yazılı kamyonun resmini gösteren polis, verilen bir ifadeden yola çıkarak N.T. adlı kamyon şoförünü İzmir'in Bergama ilçesinde gözaltına aldı.

Emniyetteki ifadesinde ''kazadan sonra korktuğunu, yakalanmam düşüncesiyle'' kaçtığını belirterek suçunu itiraf etiği öğrenilen N.T, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı