Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Sarı Melekler Avrupa şampiyonu Haberi 

26 Mart 2012 Pazartesi günü yayınlandı Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen "Dörtlü Final"de, dün Rus ekibi Dinamo Kazan’ı 3-1 mağlup ederek finale yükselme başarısı gösteren sarı - lacivertli ekip, finalde ise RC Cannes’i 3-0’la rahat geçti.

Fenerbahçe Universal, daha önce ikincilik ve üçüncülük elde ettiği Kadınlar Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde, Türkiye’ye bu kez şampiyonluk getirdi. Azerbaycan’da Cannes’ı 3-0’la geçen dünya şampiyonu, temsilcimiz dev kupayı müzemize taşıdı. Haydar Aliyev Spor Kompleksi’nde oynanan final karşılaşmasını Başkanvekili Nihat Özdemir, Asbaşkanlardan Ali Koç, Cihan Kamer, Mithat Yenigün, Yönetim Kurulu Üyelerinden Hakan Dinçay, Ünal Uzun ve Turan Şahin’in yanı sıra Universal Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Azmi Ofluoğlu ile Universal Genel Müdürü Dr. Mahir Turan da izledi.Birinci set karşılıklı sayılarla çekişmeli bir şekildi sürdü.

Fenerbahçe Universal 3-1 öne geçti fakat Cannes ilk teknik molayı 8-7 önde geçti. Shashkova’nın sayıları ile Fenerbahçe Universal 9-9’da eşitliği yakaladı. Kim’in smaç servisleri ile temsilcimiz ikinci teknik molayı 16/12 önde kapattı. Kim oyuna ağırlığını koyunca smaç servisleri ve plaselerinin getirdiği sayılarla rakibi dağıttı ve seti de 25-14 kazandı.İkinci sete sarı - lacivertliler etkili servis atarak başladı ve Kim’in sayılarına, Eda’nın dörde kaçarak elde ettiği sayılarla teknik molaları 8-6 ve 16-13 önde geçti. Oyundan kopmayan Cannes skoru 17 - 17’de yakalamasına rağmen Kim ve Fabian’ın sayıları yine skoru Fenerbahçe Universal lehine çevirdi. Seti de Fenerbahçe Universal 25-22 kazandı.Üçüncü sete RC Cannes son şansını iyi kullanabilmek için etkili başladı ilk teknik molayı da 8-7 önde kapattı. Buna rağmen sarı - lacivertliler oyundan kopmadı yaptığı büyük mücadele ile ve rakibi durduran bloklarıyla seti 25 - 20, maçı da 3 - 0 kazarak bir tarih yazdı.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı