Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Bu Nasıl Milletvekili

22 Mart 2012 Perşembe günü yayınlandı BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan, nevruz kutlamalarının bir bayram olduğunu ve izne tabii tutulmamasını yanlış bulduklarını ifade etti.

Nevruz kutlamaları için Antalya'ya gelen Hasip Kaplan, gösteri yapmak istedikleri Kepez Arena Spor Salonu önündeki alan için bölgede güvenlik önlemi alan Antalya Emniyet Müdürlüğü ekiplerinden izin istedi. Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü Hüseyin Arıoğlu, Kaplan'a İçişleri Bakanlığı'nın bu yıl nevruz kutlamalarının 21 Mart'ta yapılacağına ilişkin genelgesini hatırlattı.

Kaplan da bakanlığın genelgesini doğru bulmadığını söyledi. Amaçlarının nevruzu kutlamak olduğunu belirten Kaplan, ''Akdeniz'in bu güzel kentinde barışçıl bir kutlama gerçekleştirmek istiyoruz. Zaten yeterince tatsız olaylar yaşandı. Turizmin kalbi bir kentteyiz. Akdeniz'i sembolize eden bir yer. Nevruz da Türklerin, Kürtlerin hepimizin bayramı'' dedi.

Güvenlik Şube Müdürü Hüseyin Arıoğlu, 21 Mart için yeniden başvuruda bulunabileceklerini söyleyerek, ''Amacınız nevruzu kutlamaksa 21 Mart için yeniden başvurun ve değerlendirelim'' diye konuştu.

Bunun üzerine Kaplan, BDP tertip komitesinden tutanak tutulmasını istedi. Kaplan, ''Biz 15 gün önce karar alacağız, aldığımız karar üzerine sizin bakanınızın keyfini mi bekleyeceğiz- Beyefendi ben muhalefetim, onun keyfine göre siyaset yapamam'' dedi.

Kutlama yapılmasına izin verilmemesi üzerine bölgeden ayrılan Hasip Kaplan, daha sonra BDP Kepez İlçe Teşkilatı'nı ziyaret etti. Kaplan, burada yaptığı konuşmada, nevruzu kutlamak için Antalya'ya geldiklerini, yarın da Aydın'da kutlama yapacaklarını söyledi.

Nevruz'un Ortadoğu, Türk Cumhuriyetleri ve Balkanlar'da da kutlandığına işaret eden Kaplan, ''Hatta Türk Cumhuriyetleri'nin hepsinde resmi tatildir. Resmi bayram olarak kutlanır. Sultanların nevruzları vardır, kutlamaları vardır tarihte. Bayramlar izne tabi değildir, bayramlar için izin verilmez. Ancak Eyüp Belediyesi'nde, Çırağan Sarayı'nda kutlamalar yapıldı. Bu durum çifte standart uygulaması değil mi'' dedi.

Spor salonu önündeki alanın kendilerine verilmemesine de tepki gösteren Kaplan, kutlamaları parti binası önünde yapacaklarını kaydetti. Antalya halkını nevruz kutlamalarına davet eden Kaplan, ''Aslını inkar eden, bayramı inkar eden, kutlamayan, kutlama becerisi görmeyen iktidarı kınıyorum. Hem kutlamıyorsun hem de kutlamak isteyenlere saldırı emri veriyorsun. Bu ayıptır, zulümdür.'' diye konuştu.

Halayların türkülerin kimseyi bölmeyeceğini ifade eden Kaplan şöyle konuştu: ''Eyüp Belediyesi'nin yerel giysileri ile gelen Türk Cumhuriyetleri'nin kutladığı nevruzdan gocunmuyoruz, aksine seviniyoruz. Siz niye tedirgin olup saldırıyorsunuz.''

Bu arada kutlamaların BDP Kepez İlçe Teşkilatı önündeki alanda yapılması için hazırlıklar sürüyor.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı