Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

İsa Gök'ü linç edeceklerdi

27 Şubat 2012 Pazartesi günü yayınlandı HP Mersin Milletvekili İsa Gök, CHP 'nin 16. Olağanüstü Kurultayı'nda, imzaların yetersiz olduğunu ve Kurultay 'ın toplanamayacağını belirten İsa Gök, divana dilekçe vermek için uzun süre bekledi ancak itirazı kabul edilmedi. Salon tarafından protesto edilen Gök'ün dilekçesi kabul edilmedi. CHP Lideri ise Gök'e, "'Bu kurultayın huzurunu bozmaya kimsenin hakkı yoktur 'diye çıkıştı.

Kılıçdaroğlu, partisinin Ankara Spor Salonu'nda yapılan kurultayının açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye geldi.

Kılıçdaroğlu'nun açılış konuşmasını yaptığı sırada aralarında Mersin Milletvekili İsa Gök'ün de bulunduğu bir grup partili salona girmek istedi.

Bu sırada diğer partililerin müdahale etmesi üzerine kısa süre arbede yaşandı.

Salondaki bazı partililer tarafından 'yuhalanan 'Gök ve beraberindekiler, salon dışına çıkarıldı.

Bazı partililerin, 'İsa dışarı 'diye slogan atması üzerine kürsüden konuşan Keskin, 'Lütfen, bu kurultayda herkesin bulunma hakkı var 'diyerek, partilileri uyardı.

Yaşanan arbede nedeniyle salona giremeyen Gök ve beraberindeki bazı partililer, bir süre salonun dışında bekledikten sonra içeriye girdi.

'Huzuru bozmaya kimsenin hakkı yok '


Kılıçdaroğlu, İsa Gök'ün kürsü önünde bekleyişi sürerken kürsüye çıkarak konuşmasına başladı.

Kılıçdaroğlu, güvenlik görevlileri, basın mensuplarının yoğunluğu nedeniyle 'Açın önümüzü 'dedi. CHP'li Gök ve bir grup partilinin kürsü önünde toplanmasıyla oluşan kargaşaya 'müdahale etmeyin 'uyarısında bulunan Kılıçdaroğlu, 'Kurultayın huzurunu bozyama kimsenin hakkı yoktur. 'Tüzük' dediler işte tüzük, 'seçim' diyorsanız onu da yapacağız. Gücünü sandıktan almayan hiçbir güç başarılı olamaz 'diye konuştu.

CHP'li Gök ve beraberindeki bir grup partili kürsü önündeyken, salondaki bazı partililer bazı cisimler atarak, yuhaladılar.

İsa Gök: 'Çalışmalar hukuksuz '

Kurultay çalışmalarının 'hukuksuz olduğunu 'ileri süren CHP Mersin Milletvekili İsa Gök ise, 'Halen hazirun sayılmadı. Delege sayısı hala 583. Kurultayın başlaması için yeterli sayı oluşmadı. Kanuna aykırılığı söylemem lazım, onu kabul etmiyorlar 'dedi.

İsa Gök ve bir grup partili, Divan kürsüsü önünde bir süre bekledikten sonra Divan Başkanlığı'na dilekçesini iletti.

Yaşanan arbedenin nedeninin sorulması üzerine Gök, 'Bunu yapanlara soracaksınız. Ben dilekçe verme hakkımı kulanmak istiyorum. Hani demokrasi, hani tüzük, nerede kaldı? Anca vur, kır. Böyle CHP olmaz. Dilekçemi almıyorlar, konuşturmuyorlar. Burası tüzük kurultayı, burada konuşmayacağız da nerede konuşacağız 'diye konuştu.

Gök, dilekçesini Divan Başkanı Adnan Keskin'e verdi. Söz hakkı isteyen Gök, Kılıçdaroğlu'nun kürsüye çıktığı sırada da 'Sayın Genel Başkanım 'diyerek sesini duyurmaya çalıştı.

İsa Gök'ün ''Yeter sayısı yok'' dilekçesini divan kabul etmedi.

Bu arada, İsa Gök'ün bulunduğu kürsü önünde kargaşa yaşandı. Kılıçdaroğlu'nun konuşmasını bir süre kesmesine neden olan kargaşa sonrası, Gök ve beraberindekiler, salon dışına çıkarıldı.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı