Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Nato Özür Diledi Ama Yetmedi

23 Şubat 2012 Perşembe günü yayınlandı Afganistan'daki bir Amerikan askeri üssünde Kuran-ı Kerimler ve diğer dini kitapların yakılması üzerine başlayan protestolar sürüyor.

Kabil Emniyet Müdürlüğü sözcüsü Eşmatullah Stanekzai, başkent Kabil'i doğudaki Celalabad kentine bağlayan ana karayolu üzerindeki Phoenix kampının önünde yüzlerce kişinin toplanmaya başladığını belirtti.

Celalabad'da da binlerce kişinin gösteriler için bir araya gelmeye başladığı kaydedildi.

ABD, Bagram üssünün yakınındaki bir gözaltı merkezinin kütüphanesinde bulunan Kuran-ı Kerimler ve diğer dini kitapların, aşırı dincilerin mesajları ve yazılarını içerdiği gerekçesiyle imha edilmesinden dolayı dün özür dilemişti.

-ISAF, tüm askerlerini eğitiyor-Öte yandan ISAF, askerlerini bu konuda eğitme kararı aldı. ISAF Komutanı John Allen'ın emri doğrultusunda tüm ISAF askerleri 3 Mart'a kadar, Kur'an-ı Kerim ve benzeri dini materyallere nasıl davranılacağı konusunda eğitim alacak.

Tüm askerler, dini kitapların anlamı, saklanması, nasıl tanınacağı ve bu materyallere nasıl davranılacağı konusunda kapsamlı şekilde eğitilecek.

Bu arada Allen, Afganistan İçişleri Bakanlığı ile birlikte soruşturulan, dini materyallerin uygun olmayan şekilde imhası konusunda bir kez daha özür diledi.

ISAF, Bagram hava üssünde aralarında Kur'an-ı Kerimlerin de bulunduğu dini materyallerin yanlışlıkla yakılarak imha edildiğini kabul etmişti.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı