Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Haydarpaşa garı'na veda

1 Şubat 2012 Çarşamba günü yayınlandı Haydarpaşa'dan Anadolu'ya son seferler yapıldı

  Haydarpaşa Garı'ndan Ankara, Eskişehir ve Adapazarı'na yapılan tren seferleri, hızlı tren çalışmaları nedeniyle 2 yıl süreyle yapılmayacak.
Ankara - İstanbul arasını 3 saate indirecek Yüksek Hızlı Tren Projesi'nin Köseköy-Gebze kesiminin yapım çalışmaları nedeniyle İstanbul-Eskişehir-Ankara hattı 1 Şubat'tan itibaren 24 ay süreyle kapatıldı. Marmaray projesi nedeniyle de Pendik-Gebze seferleri 15 Mart, Haydarpaşa-Gebze seferleri de Haziran ayından itibaren yapılmayacak. Haydarpaşa Garı'ndan son trene binen yolcular, hattın kapılması nedeniyle çok üzgün olduklarını, garda pek çok anılarının olduğunu ve kapanma nedeniyle mağdur olacaklarını söylediler.

2 yıl süreyle şehirlerarası yolcularına veda eden tarihi Haydarpaşa Tren Garı'nda dün hüzün adeta garın peronlarına asılıydı. Tipi şeklinde yağan kar, son yolculuklarını yapmaya hazırlanan vagonları beyaza bürüdü. TCDD çalışanları da garın bu sessiz halinin kendilerini üzdüğünü söylediler. Daha önce defalarca gittikleri şehirlerin tabelalarını vagonların üzerinden söküp kenara istifleyen çalışanlar, garın yapılacak bir restorasyondan yine son durak olmasını umduklarını söylediler.

Her gün binlerce yolcunun geçiş yaptığı tarihi garın salonları dün kedilere ve güvercinlere kaldı. Gara gelen vatandaşlar ilk defa bu kadar sakin buldukları peronlarda hatıra fotoğrafı çektirirken boş bilet bankoları ve banklar uyuklayan kedilere yatak oldu.

1908'DEN BERİ
2. Abdülhamid'in döneminde yapılan ve 1908 yılında hizmete açılan Haydarpaşa Tren Garı, her gün binlerce yolcuyu ağırlıyordu. 1950 ve 60'lı yılların İstanbul'a yapılan göçün sembolü olan garın çatısı, 1.5 yıl yanarak tahrip olmuştu.  


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı