Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Marketi yakmak istediler

30 Aralık 2012 Pazar günü yayınlandı Edirne’de, içinde çalışanları bulunduğu sırada bir markete molotof bombası atarak yangın çıkmasına sebep olan şahısların saldırı anı güvenlik kamerasına yansıdı.

Olay, geçen çarşamba günü saat 21.30 sıralarında, ulusal bir marketler zincirinin İlhami Ertem Caddesi'ndeki şubesinde yaşandı.Kimliği belirsiz iki kişi tarafından yapılan saldırı sonucunda marketin kasalarının bulunduğu alanda yangın çıktı. Müşterilerin olmadığı ancak çalışanların sayım yaptığı sıradaki saldırıda içeride bulunanlar, telaş ve korkuyla kasaların bulunduğu kısma yöneldi. Söndürme tüpleriyle alevlere müdahale eden market çalışanları, yangını kontrol altına aldı. Daha sonra kendilerini dışarıya atarak polise haber verdiler. Bunun üzerine çok sayıda polis ekibi olay mahalline sevk edildi. Ayrıntılı inceleme yapan polisler, zanlıların eşkalini, kimlik bilgilerini ve ikamet ettikleri yerleri belirledi. Olay yerindeki çalışmalarını tamamlayan polis, başsavcılığın talimatıyla zanlıları takip etmeye başladı.

F.A ve E.B isimli şüpheliler, önce talimat aldıkları M.Ö.’nün evine gitti. Burada ortalık sakinleşinceye kadar kalıp elbiselerini değiştirdikten sonra kendi evlerine geçtiler. PKK/KCK terör örgütü gençlik yapılanmasına yönelik olarak şahısların kaldıkları adreslere eşzamanlı operasyon düzenlendi.

Saldırının talimatını veren ve daha önce aynı caddede başka bir markete ses bombası atılmasıyla ilgili gözaltına alındıktan sonra mahkemece serbest bırakılan M.Ö., öğrenci oldukları öğrenilen S.G., Z.K. ve R.G. ile işçi olarak çalışan E.B. ve F.A., 24 saat geçmeden yakalandı. Zanlıların evlerinde yapılan aramada, molotof bombası yapımında kullanılan benzin, üstüpü ve bira şişeleri gibi malzemelerle saldırıda üzerlerinde bulunan elbiseleri, dijital veri toplama cihazları, terör örgütüne ait kırsal kesimlerde çekilmiş fotoğraflar ve örgüt dökümanları ele geçirildi. Gözaltına alınan zanlılar, Edirne İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ndeki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı