Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

''444 bir değişimin adı''

30 Aralık 2012 Pazar günü yayınlandı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa Abide Köprülü Kavşağı ile diğer yatırımların ortak açılışında yaptığı konuşmada, "Terör örgütünün yedeğinde siyaset yapan o malum partiye çağrı yapıyorum. Artık şiddet sussun, siyaset konuşsun. Artık terör örgütü elini tetikten çeksin, silahları gömsün. Eğer varsa kalbiyle, yüreğiyle, fikriyle konuşsun" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, iki günlük program için Şanlıurfa'da. Başbakan Erdoğan'a ziyaretinde eşi ve kızının yanı sıra, 7 bakan da eşlik etti. 

Başbakan Erdoğan, ''Birileri çıkıyor başta anamuhalefet, bizler için diktatör falan saçma sapan yakıştırmalar yapıyorlar. Aynaya baksınlar aynaya'' dedi.

Muhtar olamaz demişlerdi

Erdoğan, ''Siyasi hayatımız boyunca yaşadığımız tüm zorluklara, karşılaştığımız tüm engellere rağmen biz hiçbir zaman şiddete başvurmak istemedik, şiddete başvurmadık. Şiddetin yanında olmadık, şiddeti bir metot olarak hiçbir zaman benimsemedik. Biz anayasaya bağlılıktan ayrılmadık. Çünkü biz milletimize inanıyorduk. Çünkü biz Hakk'a inanıyorduk ve hak halkla beraber tecelli etti ve şimdi muhtar bile olamaz dedikleri insan Başbakan oldu'' dedi.

Silahları hiçbir zaman tasvip etmedik


''Taşı, sopayı, molotofkokteyli, hele hele silahları hiçbir zaman tasvip etmedik'' diyen Erdoğan, ''Şiddet, düşüncenin bittiği yerde başlar. Düşüncenin hakim olduğu yerde şiddet olmaz. Şiddet acizlerin işidir'' dedi.

Yasaklara, kısıtlamalara son verdik


Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:
''Kızlarımız imam hatip okullarına sokulmuyordu, üniversiteye sokulmuyordu. Suçları neydi, ne yapmışlardı? Onlar da ellerinde molotofla mı dolaşıyorlardı, taşla, sopayla mı dolaşıyorlardı? Ellerinde sapanla demir bilyeler mi kullanıyorlardı? Neydi suçları? Sadece inancı gereği başörtü.''

Çağrıda bulunuyorum


Başbakan Erdoğan, yasaklara, kısıtlamalara, engellemelere AK Parti iktidarının son verdiğini, terör örgütünün hem güvenlik güçlerine hem bölge insanına uyguladığı şiddetin de hiçbir meşru gerekçesi, haklı gerekçesi olamayacağını vurgulayarak, ''Buradan hem bölge insanına hem de terör örgütünün yedeğinde siyaset yapan o malum partiye çok açık bir çağrıda bulunuyorum. Artık şiddet sussun, artık siyaset konuşsun, artık silahlar sussun, fikirler, düşünceler konuşsun, artık terör örgütü elini tetikten çeksin, silahları gömsün. Eğer varsa kalbiyle, yüreğiyle, eğer varsa fikriyle konuşsun. Bizim askerimize, polisimize, bu bölgenin insanlarına karşı tetik çeken örgüt, hiçbir hakkın savunucusu olamaz'' diye konuştu.

Aramıza duvar çekelim


Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

''Buradan Şanlıurfa'dan çağrımı yineliyorum; bölgedeki kardeşim, hep beraber bu terör örgütüyle, bu terör örgütünün yedeğinde siyaset yapan partiyle arana duvarı çek, bu duvarı çek ve kardeşlerinin sömürülmesine müsaade etme.

Kardeşlerim, 15-16 yaşındaki çocukları alıp dağa götüren, kız çocuklarını alıp dağa götüren, onlara zulmeden, onları ölüm robotlarına çevirenlerle aramıza duvar koyalım.''

GAP'la ihracat 10 kat arttı


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ziraat odası başkanlıklarıyla tarımla ilgili yaptığı toplantıda da ''GAP için tahsis ettiğimiz kaynakların ve verdiğimiz emeklerin karşılığını görmeye başladığımızı memnuniyetle ifade ediyorum. Bölgeden yapılan ihracat yaklaşık 10 kat artarak 7 milyar liraya ulaştı. İşsizlik, yüzde 17'den yüzde 11'e geriledi'' dedi.

Erdoğan, ''Hükümetlerimiz döneminde tarım, gıda, içecek ve tütün sektörlerinde yapılan tüm uluslararası yatırımların tutarı 10 milyar lira seviyesinde'' diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, miras hukukuna ilişkin kanuni düzenlemeyle arazi toplulaştırmasından, GAP bölgesinde bir buçuk milyona yakın vatandaşın faydalanacağını bildirdi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı