Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Mehmetçik ölümden dönmüş

29 Aralık 2012 Cumartesi günü yayınlandı Şırnak'ta teslim alınan bir teröristin üzerinde, bölücü terör örgütüyle ilgili bazı görüntüler ele geçirildi.

Teröristlerce Irak'ın Kuzeyi'ndeki bir mağarada çekildiği değerlendirilen görüntülerde, bölücü örgüt mensuplarının el yapımı patlayıcıyı hazırlaması, katırla yurda sokması ve yol kontrolü yapan iki Mehmetçiğin, teröristlerce patlatılan bombadan Son anda kurtulması yer aldı.

MAĞARADA ÇEKİLEN GÖRÜNTÜLER

Şırnak kırsalında teslim alınan bir teröristin üzerinde, bölücü terör örgütü mensuplarının patlayıcı yapma anına ilişkin görüntüler ortaya çıktı. Görüntüde, Irak'ın kuzeyindeki bir mağarada çekildiği değerlendirilen görüntüde, bir terörist, patlayıcının telsiz düzeneğini hazırlaması kameraya yansıyor. Bu sırada aralarında kadın ların da bulunduğu bir grup terörist de, patlayıcı yapımında kullanılan gübreyi (amonyum nitrat), patlamanın şiddetini arttırmak için eleyerek saf hale getiriyor. Bu sırada teröristlerin fıkra anlatmaları ve bir biriyle şakalaşmaları dikkat çekiyor.

OYUNCAK-ERDOĞAN BOMBASI SÖZLERİ


Teröristler daha Sonra hazırladıkları patlayıcıyı şarapnel etkisi için mutfak tüpüne yerleştirip etkisini arttırmak için sıkıştırıyorlar. Teröristlerin araların yaptığı konuşmada bomba için''oyuncak'',''Erdoğan'ın bombası'' ifadelerini kullandıkları duyuluyor. Daha Sonra patlayıcının telsiz düzeneği yerleştirilip, tüpün etrafı ve telsiz düzeneği koli bandıyla sarılıyor. Hazırlanan el yapımı patlayıcı Irak'ın kuzeyinden yerleştirileceği bölgeye taşınmak üzere katıra yükleniyor. Görüntülerin devamında, el yapımı bombanın yerleştirildiği yerde arama faaliyeti yapan iki asker kameraya yansıyor. Virajlı ve tehlikeli bölge olarak değerlendirdikleri yolda, araçlarından inerek gözle patlayıcı kontrolü yapıyor. Bu esnada teröristler, askerlerin el yapımı patlayıcıya yaklaşmalarını bekliyor ve olayı videoya kaydediyorlar. Yolda kontrol yapan astsubaylar, bombanın kaplosunu Son anda fark ederek koşarak uzaklaşıyor.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı