Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Esnaf belediyeyi bastı

22 Aralık 2012 Cumartesi günü yayınlandı Adana’da, aşırı yağmur nedeniyle iş yerlerinin zemin katının su bastığını ileri süren esnaf, Adana Büyükşehir Belediyesi’ni bastı.

Adana'da aşırı yağmur nedeniyle zemin katına yaklaşık bir metre su dolan Kocavezir Esnaf Sarayı'ndaki işyeri sahipleri, Adana Büyükşehir Belediyesi'ni bastı. Yaklaşık 100 işyeri sahibi, belediye binasına girişlerine izin verilmeyince zorla girdi. Esnaf ile özel güvenlik görevlileri arasında tekmeli yumruklu kavga yaşandı. Belediye binasının camları kırıldı, bariyerler parçalandı. Taraflar çiçek saksılarını birbirlerine fırlattı. Polis ekipleri, kavgayı güçlükle bastırdı.

Merkez Seyhan İlçesi Kocavezir Mahallesi'ndeki Kocavezir Esnaf Sarayı'nın zemin katı, 3 gün aralıksız süren yağmur nedeniyle, daha önceki yağışlarda da olduğu gibi su baskınına uğradı. Yol seviyesinin 3- 4 metre altında kaldığı için yeraltı suyunun tahliyesi sorun yaratan, çok sayıda motopomp çalıştırılan iş merkezinde yağmur nedeniyle su seviyesi bir metreyi buldu. Mobilya satan işyerlerinin yer aldığı zemin katı su basınca, büyük maddi hasar oluştu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, dünkü Adana gezisinde esnaf temsilcilerinin uyarısı üzerine Kocavezir Esnaf Sarayı'na gidip, esnafın mağduriyetine tanıklık etti, işyeri sahiplerinin yakınmalarını dinledi.

Bugün saat 10.00 sıralarında yaklaşık 100 esnaf, iş merkezinde Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'ı protesto etti. Öfkeli esnaf, burada'Ortak Akıl Ortak Başarı' sloganını öne çıkaran Aldırmaz aleyhine'Ortak Akıl Kocavezir'e','Esnaf burada Başkan nerede?' diye bağırdı. Esnaf, daha sonra yürüyüşe geçip, Atatürk Caddesi'ndeki belediye binasına ulaştı. Burada da protestolarını sürdüren esnaf, yöneticilerle görüşmek için binaya girmek istedi. Özel güvenlik görevlileri, otomatik kapıları kapatıp, esnafın girmesini engelledi. Protestocular otomatik kapıları zorlayıp, içeriye girdi. Bu sırada esnaf ile güvenlik görevlileri arasında arbede yaşandı. Tekme, yumruk birbirlerine giren esnaf ve özel güvenlik görevlileri, birbirlerine çiçek saksıları fırlattı. Olay sırasında belediye binasının camları kırıldı, bariyerler parçalandı.

Kavgayı haber alan çok sayıda polis ekibi, belediye binasına gelip, öfkeli esnafı dışarı çıkardı. Güvenlik görevlilerini de bir odaya kapattı. Polisler, kavgayı güçlükle bastırdı.

Belediye yöneticileriyle görüşme ısrarını sürdüren esnaftan 3 temsilci, binaya alındı.

ESNAFA ÇÖZÜM SÖZÜ

Kocavezir İş Merkezi'ndeki esnaf, yaşanan olayların ardından Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mahmut Çolak ile görüşüp çözüm sözü aldı. Basına kapalı gerçekleştirilen görüşmenin ardından açıklama yapan Kocavezir İş Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Gökçe, iş merkezinde uzun süredir su baskını sorunu yaşadıklarını anlattı. Sorunlarını yetkililere iletmek için belediye binasına geldiklerini söyleyen Ahmet Gökçe, özel güvenlik görevlilerinin esnafa coplarla müdahale ettiğini, yaşanan olayların üzücü olduğunu aktardı.

Yapılan görüşmede Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mahmut Çolak'ın çözüm için söz verdiğini bildiren Ahmet Gökçe,'Eğer buna rağmen çözüm bulunamazsa hukuki yollara başvuracağız' dedi. Yapılan açıklamanın ardından, esnaf belediye binasının önünden ayrıldı.

POLİS SORUŞTURUYOR

Belediye hizmet binasında yaşanan olayların ardından temizlik görevlileri de temizlik yaptı. Görevliler, arbede nedeniyle kırılan saksı, masa, cam ve eşyayı kaldırdı. Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, belediyenin güvenlik kameralarına polis el koydu. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı