Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Bu kez gaz sıkmadılar

22 Aralık 2012 Cumartesi günü yayınlandı Rize’de bir grup çay üreticisi, Çaykur'a bağlı bir fabrikanın başka bir alana taşınmasına tepki gösterdi.

Üreticiler, kurumun önündeki araç yolunu trafiğe kapatarak protesto etti. Çaykur'un İslampaşa Mahallesi'nde bulunan Taşlıdere Çay Fabrikası kısa bir süre önce Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’ne devredildi. Fabrikanın Veliköy ve Gündoğdu’da bulunan fabrikalara nakline karar verilince, mahallede bulunan çay üreticileri duruma tepki gösterdi. Kurum önünde toplanan bir grup üretici, Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu ile görüşmek istedi. Sütlüoğlu’nun il dışında olması nedeniyle grup, müdür yardımcılarıyla görüştü. Toplantıdan istedikleri sonucu alamadıklarını iddia eden grup, yine kurum önünde basın açıklaması yaptı. Grup adına konuşan Ahmet Kuk, “Yeni paketleme fabrikası yapılmadan mevcut fabrikanın kapatılmasını istemiyoruz. Fabrikanın diğer fabrikalarla birleştirilmesi yanlış bir uygulama. Kimse bize sahip çıkmıyor. Yeni fabrika yapılana kadar hergün buraya gelecek eylem yapacağız.” dedi.

Grup, daha sonra kurum önündeki araç yolunu trafiğe kapatmak isteyince kalabalığa müdahale etmek isteyen polisle grup arasında tartışma yaşandı. Yol bir süre trafiğe kapandıktan sonra polisler grubu yol kenarına alarak trafiği tekrar açtı. Yaklaşık 10 dakika süren yol kesme eyleminde uzun araç trafikleri oluştu. Eylem sırasında gruptakiler Başbakan Erdoğan ve iktidara karşı sert eleştiriler de bulundu. Grup, eylemini sürdürmek üzere AK Parti Rize İl Başkanlığı önüne de yürümek isteyince yine polisin müdahalesiyle karşılaştı. Yürüyüş yapmak isteyenler, polis amirinin iknasıyla olaysız bir şekilde dağıldı.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı