Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Savcı 402 yıl hapis istedi

20 Aralık 2012 Perşembe günü yayınlandı Sahte çürük raporu verilmesine ilişkin Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok'un da aralarında bulunduğu 17 sanıklı davada savcı, esas hakkındaki görüşünü açıkladı.

Savcı, sanık Zeki Üçok'un 58 ayrı suçlama ile ilgili 405 yıl 6 aya kadar hapsini istedi.İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen sahte çürük raporu davasının duruşmasında tutuklu sanık Balyoz davasından 16 yıl hapis cezasına çarptırılan Albay Ahmet Zeki Üçok ile 7 tutuksuz sanık katıldı.

Mahkeme Başkanı, savcılık makamının 11 Aralık 2012 tarihinde esas hakkındaki görüşünü yazılı olarak 15 sayfa halinde mahkemeye sunduğunu açıkladı.

Sanıklar ile avukatlarına yazılı mütalaanın dağıtıldığı duruşmada sanık Ahmet Zeki Üçok, "Benim 17 bin metrekare tarlam olduğu ve bu tarlayı da örgütten temin ettiğim para ile aldığım iddia ediliyor. Oysa benim böyle bir tarlam yok. Tarlam olup olmadığının MASAK'tan sorulmasını talep ediyorum. Ayrıca hakim albay olmam nedeni ile bu mahkemede yargılanamam. Bu konu ile ilgili olarak da Genelkurmay Başkanlığı'ndan hakim albay olup olmadığımın sorulmasını istiyorum." dedi.

Savcılık makamınca mahkemeye sunulan esas hakkındaki mütalaada tutuklu sanık Ahmet Zeki Üçok hakkında 58 farklı suçlama ile ilgili olarak toplam 110 yıldan 405 yıl 6 aya kadar hapis cezası istendi.Ayrıca savcılık mütalaasında, örgütteki yönetici konumunda bulunan Murat Turgay Tepe ile sanık Derya Aydoğan'ın, Ahmet Zeki Üçok'a fuhuş amaçlı kadın ve yer temin etmek suçundan her üç sanığın da 2 yıldan 4 yıla kadar hapsi istendi.Savcı, Fenerbahçe Kulübü başkanı Aziz Yıldırım'a yönelik, adının bir soruşmada geçmesi nedeniyle bu husus kullanılarak kendisinden 10 milyon dolar para alınmasının planlandığı ve bunun çalışmasının yapıldığı gerekçesiyle sanıklar Ahmet Zeki Üçok, Murat Tugay Tepe, Erdem Kılıç, Sibel Fatma Çarmıklı ve Murat Can Çarmıklı haklarında nitelikli yağmaya teşebbüs suçlamasıyla dava açılmış ise de olayın hazırlık aşamasında kaldığı ve henüz teşebbüse geçilemediği gerekçesiyle sanıkların bu suçtan beraatlerine karar verilmesini istedi.Ayrıca Müşteki Mihail Liakof ve Oktay Sağlam'a yönelik sahte çürük raporu temini vaadiyle müştekinin dolandırılmasına teşebbüs edildiği iddia edilmiş ise de müştekiden herhangi bir bedel talep edilmediğinden sanıklar hakkında bu suç nedeni ile beraat kararı verilmesini talep etti.Sanık Didem Bektaş hakkında devletin güvenliğine ilişkin belgeleri temin etme suçundan dava açılmış açıldığını hatırlatan savcı, ancak bu suçla ilgili Bektaş'ın eniştesi Aytaç Başaran hakkında Donanma Komutanlığı Askeri Mahkemesi'nde dava açıldığından Bektaş'ın bu suçtan beraatine hükmedilmesi yönünde görüş bildirdi.Duruşma, sanıklar ile avukatlarına esas hakkındaki savunmalarını hazırlamaları için 1 Şubat 2013 tarihine ertelendi .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı